Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer Seçimi aldı boşanma işlemlerini başlattı! - İş-Yaşam Haberleri

        Seçkin ÜREY / HT EKONOMİ

        İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği’nde (İHKİB) dün yapılan seçimli genel kurulda kazanan, mevcut başkan Hikmet Tanrıverdi oldu. Yaklaşık 7 bin şirketin üye olduğu birlikte, 1273 şirket oy kullandı. Tanrıverdi 879 oy alırken, rakibi Hüseyin Öztürk’ün oyu 383’te kaldı. Seçim heyecanı arasında genel kurulda önemli bir karar da alındı. Hazırgiyimciler, idari olarak aynı çatı altında faaliyet gösterdikleri tekstil, deri ve halı sektöründen ayrılmak için harekete geçti.

        Genel kurulda İstanbul Moda Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Genel Sekreterliği kurulması teklifi kabul edildi. Kararın hayata geçmesi için Ekonomi Bakanlığı’nın onaylaması gerekiyor. Hazırgiyim, tekstil, deri ve halı sektörleri ayrı yönetim kurulları bulunsa da idari olarak İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği çatısı altında faaliyet gösteriyor. 4 sektörün işlemlerini tek bir genel sekreter ve idari kadro yönlendiriyor. İhracattan yapılan aidat kesintileri de 4 sektörün ihtiyaçlarına göre harcanıyor. Yeniden başkan seçilen Hikmet Tanrıverdi, üyelerinin bürokratik işlemlerini azaltmak için hazırlıkları olduğunu da açıkladı.

        SABAH TRAFİK AKŞAM SAYIM TARTIŞMASI ÇIKTI

        Seçimin yapıldığı Çobançeşme Dış Ticaret Merkezi’nin önündeki yola sabah erken saatlerde çok sayıda otobüs ve minibüsün park edilmesi trafik sıkışıklığına neden oldu. Araçların Öztürk’ün ekibine ait olduğunun anlaşılması üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Sandıklar 17:30’da kapandıktan sonra Öztürk’ün usul itirazları üzerine sayım sırasında tartışmalar çıktı. Tanrıverdi’nin listesinden aday olan Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’la Hüseyin Öztürk atıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ