Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Sabancı Topluluğu 'Altın Yaka' Ödülleri dağılıtdı - İş-Yaşam Haberleri

        Sabancı Topluluğu şirket ve çalışanların başarılarını ödüllendirmek ve iyi uygulamaların karşılıklı paylaşılmasını teşvik etmek amacıyla, 5. kez gerçekleştirilen Sabancı Altın Yaka Ödülleri'ni kazananlar, ödüllerini aldılar.

        BİRİNCİ ŞİRKET HANGİSİ?

        Sabancı Altın Yaka Ödülleri, 7 farklı kategoride sahiplerini buldu. Sabancı Altın Yaka Ödülleri'nde büyük ödül olan Değer Yaratan kategorisinde Aksigorta birincilik alırken, Pazar Odaklılık'ta kurumsal kategoride Brisa, bireysel kategoride Akçansa, İnsana Yatırım'da Avivasa ve ilk kez ödül verilen İş'te Eşitlik kategorisinde Enerjisa ödülün sahibi oldu. Birey ya da ekiplerin yarıştığı kategorilerde ise Verimlilik'te Sasa, İnovasyon'da Çimsa, Sinerji'de ise bireysel alt kategoride Aksigorta, kurumsal alt kategoride Akçansa ödüle layık görüldü.

        SABANCI NELER SÖYLEDİ?

        Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı törenin açılışında şunları söyledi:

        "Zor bir yıl olan 2009'da sizlerden aldığımız güçle, Sabancı olarak inadığımız, daha iyi yapmak istediğimiz her konuda ödül tahsis ettik. Bu ödülü hep beraber oluşturduk. Çok özverili çalışmalarla beş yılı tamamladık. Altın Yaka Ödülleri için o günde söylemiştim, bugün de söylüyorum. Mükemmellik ve mükemmeli arama, sürekli daha iyiyi arama bir yolculuk ve güzel bir yolculuk. Çünkü eğer başarıyorsanız ve sürekli daha iyiyi yakalıyorsanız çok tatmin edici ve sevindirici bir yolculuk. Ne mutlu ki Sabancı Holding sizlerin bu yolculuğa gönülden katılmanız sayesinde başarıyla yoluna devam ediyor. Bu sene Altın Yaka'da Ödülleri'nde beşinci yılımız. Biliyorsunuz Sakıp Bey'in aramızdan ayrılışının 10.yılı. Onu da hasretle ve şükranla anıyorum. Mükemmellik dediğimiz bu yolculuk onun da çok önem verdiği onun kendi deyimiyle "sürekli daha iyiyi arama" dediği ve bizim de bunu devam ettirdiğimiz bu yolculuk.

        Birçok kategoride çalışıyorsunuz. Verimlilik hiç vazgeçmediğimiz bir konu. Sinerji bir grup olmanın getirdiği değerleri ve bize çok şey katan, fark yaratan bir konu. Inovasyon konusunda çalışmaya biz önceden başladık. Inovasyonu akılcı yapmak demek, geleceği iyi yakalamak demek. İnsana yatırım her zaman hassas olduğumuz Topluluğumuz'un kültürünün önemli vazgeçilmez değerlerinden biri. Pazar odaklılık olmazsa olmaz ama sürekli hatırlatmakta da fayda olan bir değerimiz. Değer yaratmak ise hepsinin ötesinde herşeyi hepimize tüm katılımcılara, tüm iş ortaklarımız ve tüm hissedarlarımıza değer yaratmak için yapıyoruz. Bir yeni kategori daha yarattık. O da, sevinerek ve gururla söylüyorum ki Türk iş dünyasında öncülük ettiğimiz bir konuda, yani "İş'te Eşitlik" konusunda. Bu konuya benim de ayrı bir gönül bağım var dolayısıyla bu kategorinin sonuçlarını ayrı bir merakla bekliyorum. Benim bu sene sizlerden bir ricam daha var. Girişimcilik son dönemde bütün dünyada çok öne çıkan bir konu. Bu konuya bakmanızı ve değerlendirmenizi istiyorum. Belki gelecek senelere yeni bir çalışma yapabiliriz."

        KURTUL DA KONUŞTU...

        Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul da törende yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Altın Yaka ödül kategorileri ve değerlendirme süreçleri, her yıl katılımcıların ve proje ekiplerinde görev alanların geribildirimleriyle yenilenen ve sürekli gelişen dinamik bir yarışma. Proje ekipleri ile Saha, Ön Değerlendirme ve Son Değerlendirme Jürilerinde şirketlerimizden çok sayıda çalışan arkadaşlarımız gönüllülük esası ile görev yapıyorlar. Bu yıl toplam 87 proje yarışmaya katıldı.

        Sabancı Altın Yaka Ödülleri tamamen Sabancı'ya has tanımlama, metodolojiler ve ekipler tarafından hayata geçiriliyor. Bu ödül kategorilerinin oluşturulması, değerlendirme kriterlerinin ve süreçlerinin kalite standartlarının belirlenmesi ve farklı jüri heyetleri ile bu seçimlerin yapılması için bu sene toplam 75 çalışma arkadaşımız yoğun emek verdi" dedi.

        Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever de yaptığı konuşmada şunları kaydetti "Kurumların hayatında beş yıl kısacık bir süre ancak Altın Yaka için ise muhteşem bir devinim dönemi oldu. Serpildi, yenilendi, büyüdü, olgunlaştı ve olgunlaştırdı ve yolculuğuna devam ediyor. En önemlisi, tutkusunu ve heyecanını hiç kaybetmedi. Sizlerle yarattık ve sizlerle Altın Yaka yolculuğunu her yıl aynı heves ve heyecan ile yaşıyoruz. Hedefimiz Sabancı farkını ortaya koyarak kalıcı olmak ve kalıcı değerler yaratmak. Altın Yaka Ödülleri bizleri başarıya, gelişime ve mükemmele odaklayan hedeflerimiz, önceliklerimiz ve başarı faktörlerimiz paralelinde biçimleniyor ve gelişiyor.

        Geçen yıl yeni bir kategori sözü vermiştik. İş'te Eşitlik Kategorisi... Cinsiyet Eşitliği konusunda, kadının ekonomik özgürlüğü ve iş hayatına katılımı konularında Türkiye'de ilklere imza atan ve ülkeye ilkleri getiren Sabancı duruşuna çok yakışan bir kategori. Biz eşitliğe inanıyoruz. Farklılıkların ve çoğulculuğun zenginliğine inanıyoruz. Bu kategoriyi cinsiyet eşitliği projeleri ile başlattık fakat bununla sınırlamıyoruz. Dil, din, ırk, milliyet ve engellilik sınırlaması olmayan bir dünya için emek veriyoruz.

        Bir yıl öncesine oranla tüm Toplulukta kadın çalışan oranımız yüzde 35'den yüzde 38'e çıktı. Kadınlarımızın terfi oranları toplam içinde yüzde 45'ten, yüzde 47'lere geldi. Direktör ve üstü pozisyonlarda kadın çalışan yüzde 30 artış ile 80 kadın yöneticiye ulaştık.

        KAZANANLARIN TAM LİSTESİ

        Değer Yaratan Kategorisi Birincisi: Aksigorta Mansiyonlar: Akçansa ve Yünsa

        İnsana Yatırım Kategorisi Birincisi: Avivasa Mansiyonlar: Aksigorta ve Teknosa

        İş'te Eşitlik Kategorisi Birincisi: Enerjisa

        İkincilik Ödülleri: Çimsa, Kordsa Global, Teknosa Özendirme Ödülü: Yünsa

        Pazar Odaklılık Kurumsal Alt Kategori Birincisi: Brisa

        Pazar Odaklılık Bireysel Alt Kategori Birincisi: Akçansa (Onur Yazgan, Muhittin Tarhan, Yasin Engin,Doğan Aydıner, İbrahim Yılmaz, İsmail Gökalp, Aydın Sancak)

        Inovasyon Kategorisi Birincisi: Çimsa (Tuğhan Delibaş, Levent Çelenk, Erol Güldoğan, BahadırÖztürk, Hakkı Dal, Oğuzhan Yurtsever)

        Mansiyonlar: Kordsa Global (Berk Giray) / Kordsa Global (Erhan Kop, Murat Gökten)Sinerji Kurumsal

        Alt Kategori Birincisi: Akçansa (Göktuğ Aktaş, Tarkan Büyükbaşaran, İlker Koç, Ömer Sinan Genç, Mustafa Korkmaz, Hüseyin Bulu, Hayri Pirgon, Cem Talay, İsmail Gökalp, Muhittin Tarhan)

        Mansiyon: Bimsa (Selmin Danış Öncül, Şirzen Yanmaz, Ufuk Yumlu, Tolga Dikici, Özge Nur Yıldırım)

        Sinerji Bireysel Alt Kategori Birincisi: Aksigorta (İç Denetim Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri)

        Verimlilik Kategorisi Birincisi Sasa (Resul Döğüş, Musa Şenyurt, Ayhan Akalın, Fazlı Demir, Mehmet Küstü, Erdinç Papuccuer, Ertuğrul Toker, Hasan Yazıcı, Mehmet Ünsaçarer, Özer Kabasakal, İrem Ogan)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ