Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Texas Pasific Group, Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani'ye 750 milyon dolarlık yatırım yaptı - İş-Yaşam Haberleri

        Mey İçki'nin eski sahibi ABD'li yatırım fonuTexas Pasific Group (TGB), Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani'ye 750 milyon dolarlık yatırım yaptı. TPG Chobani Yönetim Kurulu'nda bir üye de bulunduracak. Foodnavigatgor internet sitesine göre, Amerikan yoğurt pazarının yüzde 20'sini elinde bulunduran Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani bir dönemdir sürdürdüğü büyüme fonlarıyla işbirliği arayışı sonuçlandı. Chobani Türkiye'de Mey İçki yatırımı ile tanınan girişim sermayesi şirketi Texas Pacific Group (TPG) Capital ve özel kredi platformu TPG Opportunities Partners’tan 750 milyon dolarlık yatırım teminatı aldığını açıkladı. Ulukaya konuyla ilgili olarak "Bu yatırım bize büyüme hızımızı artırmamızda, heyecan verici yenilikleri finanse etmemizde ve yeni insanlara ulaşmamızda yardımcı olacak yeni kaynaklar yaratacaktır. En önemlisi, bizi ‘daha çok insan için daha iyi yiyecek’ vizyonumuzu gerçekleştirebilecek bir konuma getirecektir." dedi.

        CHOBANI YOĞURTLARI

        2005 yılında gıda şirketi Kraft'a ait eski bir fabrikayı satın alarak üretime başlayan Ulukaya, Chobani markasıyla 2007 yılında ABD'de tüketiciler arasında tanınmaya başladı. Chobani'nin satışları 2013'te yüzde 30 artarak 1 milyar doları aştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ