Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kahve Dünyası, İsviçre’nin en eski çikolata markası olan Favarger’i satın alıyor - İş-Yaşam Haberleri

        ÖZEL HABER - Sefer YÜKSEL / HT EKONOMİ

        2007 yılı sonunda Ülker Grubu’nun Godiva’yı almasının ardından, çikolatada bir dünya markası daha Türk oluyor.

        Altınmarka Grubu’na ait olan Kahve Dünyası, İsviçre’nin en eski ve köklü çikolata markası olan Favarger’i satın alıyor. Kahve Dünyası yönetimi ile İsviçreli Favarger Ailesi satın alım için bütün detaylarda anlaşırken, imzalar önümüzdeki günlerde atılacak.

        ÜRETİM 1826’DA BAŞLADI

        Satın almanın ne kadara gerçekleştiği de imza sonrası açıklacak. Hiç kuşkusuz bu satın almayı satış ağı ve cirosal bakımdan Godiva ile kıyaslamak pek doğru olmaz. Ancak 1826 yılında üretime başlayan Favarger’in, dünyanın en eski üçüncü, İsviçre’nin ise en eski çikolata markası olduğu düşünüldüğünde, böyle bir markanın bir Türk şirketi tarafından satın alınması hiç kuşkusuz çok önemli. İsviçre’nin üst segment çikolatalarından biri olan Favarger’in en önemli yanı portföyündeki ürünlerin el yapımı ve butik üretim olması. Cenevre ve Versoix’te 2 büyük mağazası bulunan Favarger’in, ürünleri birçok satış noktasında satılırken, 3 ürünü de Kahve Dünyası’nda var.

        SAATÇİNİN AŞK HİKÂYESİ

        Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 1826 yılında kurulan dünyan en eski üçüncü çikolata markası Favarger’in kuruluşu da bir aşk hikâyesine dayanıyor. Hikâye, Cenevre’de el yapımı çikolata yapımcısı Jacques Foulquier’in kızı ile saatçi Jean Samuel Favarger’in âşık olması ile başlıyor. Saatçi Favarger, çikolatacı kızına âşık olduktan sonra saatçiliği bırakıp çikolata yapımı işine merak sarıyor. Daha sonra işleri büyütüp fabrikayı kuruyor ve şirketin adı Favarger olarak değişiyor.

        ‘ÖNCELİKLE ABD VE AVRUPA’DA BÜYÜTECEĞİZ’

        Favarger satın almasını doğrulayan Kahve Dünyası’nın patronu Birol Altınkılıç, tarafların anlaştığını ancak imzaların önümüzdeki günlerde atılacağını söyledi. İmzalar atılmadan, çok detaylı konuşmak istemediğini belirten Altınkılıç, Favarger’in İsviçre’nin en eski ve köklü butik çikolatacısı olduğunun altını çizdi. Altınkılıç, hedeflerinin Favarger’i öncelikle İsviçre ve Avrupa’da, sonra da ABD’de açacakları mağazalar ile büyütmek olduğunu kaydetti. Altınkılıç, Favarger ürünlerinin bazılarının Kahve Dünyası’nda satılacağını da sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ