Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, taşeron işçi sistemine düzenlemenin yolda olduğunu duyurdu - İş-Yaşam Haberleri

        Taşeron sistemine düzenleme geliyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Soma'da yaşanan maden faciasının ardından gündemde olan taşeron işçi düzenlemesinin ayrıntılarını anlattı. “Taşeron düzenlemesi sistemin rehabilite edilmesine ihtiyaç var” diyen Şimşek, “Taşeron siteminde aksayan kısımlar olabilir. O aksayan kısımların düzeltilmesi için çalışıyoruz. Kaldırmayı düşünmüyoruz” dedi.

        KIDEM TAZMİNATLARI GARANTİ ALTINA ALINACAK

        NTV'nin haberine göre, “Özellikle kıdem tazminatında bir takım sıkıntılar yaşanmıştı” şeklinde konuşan Şimşek, “Şimdi sitemini düzenleyip garanti altına alacağız. Maaşların zamanında ve tam ödenmesini garanti altına alacağız. Yıllık izinler ve kayıt dışılığı engelleme noktasına üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

        KAMUDAKİ TAŞERONUN TAMAMINA KADRO YOK

        Nisan ayında açıklanan ve kamuda çalışan 600 bin taşeron işçinin haklarını iyileştiren tasarıyla ilgili de ek bilgi veren Şimşek, “Bütün taşeron işçileri kamuya alınacak beklentisi son derece yanlış. Böyle bir plan ve çalışma yok. Asli hizmetlerle ilgili belki kadro gündeme gelebilir” dedi. Türkiye ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şimşek, çift hanelere yaklaşan enflasyon rakamlarının Türkiye’nin temel sorunlarından biri olduğunu söyledi. “Şimşek, tek haneli enflasyon büyüme için olmazsa olmazdır. Hiç memnun değiliz” dedi.

        Şimşek, ekonomi yönetiminin gündeminde vergi indirimi olmadığının altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ