Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler milli piyango ihalesine kimler katılacak, milli pyangon ihalesine Petr Kellner katılacak - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomi Servisi / HABERTURK.COM

        Milli Piyango ihalesi, hem yurt dışında hem de Türkiye'de yankı bulmaya devam ediyor. Bloomberg'in haberine göre Çek Cumhuriyeti'nin en zengin kişisi Petr Kellner'in, şirketi PPF Group ile Milli Piyango ihalesine katılması söz konusu. PPF Grubu'nun yüzde 99 hissesini elinde bulunduran Kelner, İngiliz Ulusal Lotosu operatörü Camelot Group Plc ve İtalyan loto şirketi GTECH SpA'ya karşı ihaleye girecek.

        BU HABERİ SİTENİZE EKLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Konuyla ilgili bir açıklama gelmez iken, Türkiye'den Net Holding ve Hitay Yatırım'ın da cientific Games Corp.ile ittifak oluşturup ihaleye gireceği, iş dünyasında konuşulan bir diğer iddia. Haziran ayında yapılacak ihalenin şartları yarın belli oluyor. 10 yıllık lisans bedeli olarak 2 milyar dolar olacağı öne sürüldü. Bu arada Reuters’e bilgi veren kaynaklar Turkcell'in yüzde 55 bağlı ortaklığı İnteltek'in de ön yeterlilik başvurusu yapan şirketler arasında olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ