Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3. Havalimanı inşaatı Haziran ayında başlıyor, 3. havalimanı ne zaman açılacak,3. havalimanı, 3. havalimanı inşaatı - İş-Yaşam Haberleri

        3. Havalimanı inşaatı haziran ayında resmi olarak başlıyor. Türk- Arap Ekonomi Forumu'nda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Basından görebildiğim kadarıyla temelleri haziran ayında atılacak. Temelleri atılacaksa muhtemelen bahsettiğiniz hususlar çözülmüştür. 3. Havalimanı Türkiye'nin olmazsa olmazı. Aslında bizim hemen bir havalimanına ihtiyacımız var. Atatürk Havalimanı kapasitesinin çok ötesinde çalışıyor. Birçok ülkenin uçuş talebini karşılayamıyoruz. En son Körfez'e yaptığımız ziyarette bu konuda çok şikayet aldık, hatta şikayet değil, 'Siz bizim havayollarının Atatürk Havalimanına uçmasına izin vermezseniz biz de Türk Hava Yolları'nı sınırlarız' şeklinde tehditler aldık ama çözüm ürettik. Devlet olarak 3. Havalimanı'nın bitmesi için tam bir seferberlik ilan edilmesi gerekiyor. Bu havaalanı bitmezse Türk turizmi ve havacılık sektörü olumsuz etkilenecek, onun için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu havaalanını en kısa sürede bitirmemiz lazım. Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı yavaş yavaş kapasitesinin ötesinde bir noktaya geçiyor. Atatürk Havalimanı'nda bir genişlemeye gidiyoruz. Mevcut kargo terminalini yıkacağız, yeni bir kargo terminali yaptık. O kargo terminali yerine yolcu terminali yapacağız. Askeri bir saha vardı, biz orayı aldık uçaklar için park yerine dönüştürüyoruz, yeni taksi yolları yapıyoruz. Orada bir teneke mahallesi var onu da yıkıyoruz. Biz harıl harıl Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini genişletmeye ve önümüzdeki birkaç yıl idare edecek noktaya getirmeye çalışıyoruz. 3. Havalimanı'nın temeli atıldıktan sonra hızlı şekilde gider."

        Reuters'a bilgi veren konu hakkı sahibinde bir kaynak, "İstanbul Yeni Havalimanı'nın temelinin Haziran ayının ilk yarısında atılması öngörülüyor, temel atma törenine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılması planlanıyor. Başbakan'ın programına göre net bir tarih belirlenmesi öngörülüyor" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ