Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler BKM Express, İspanyol şirket İupay! ile işbirliği yaptı - İş-Yaşam Haberleri

        BKM Express, yurtdışına açılarak global bir cüzdan olma yolunda ilk adımını atıyor. 15 bankaya ait banka kartı ve kredi kartlarının tanımlanabildiği dijital cüzdan BKM Express; İspanya’nın 8 bankasının kartlarını bir araya getiren dijital cüzdan "İupay!" ile işbirliği yaptı. Bu kapsamda BKM Express kullanıcıları İspanya’nın e-ticaret sitelerinden mevcut BKM Express kullanıcı adı ve şifreleriyle alışveriş imkanına kavuşacak.

        Aynı zamanda İspanya’nın dijital cüzdanı İupay! kullanıcıları da, Türkiye’de 650’yi aşkın e-ticaret sitesinden alışveriş yapabilecek. Bu işbirliği ile iki ülke arasındaki ödeme sistemlerinin geliştirilmesi ve kart kullanıcılarının global dünyada da kolay alışveriş deneyimini sürdürmesi hedefleniyor.

        YENİ İŞBİRLİKLERİNE İMZA ATILACAK

        Avrupa’nın birçok ülkesinden işbirliği teklifleri aldıklarını belirten Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, sözlerine şöyle devam ediyor:“İspanya’nın dijital cüzdanı iupay ile Türkiye’nin dijital cüzdanı BKM Express’in işbirliği dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. BKM Express ikinci yılında bu işbirliği ile global bir cüzdan olma yolunda ilk adımını atmış oldu. İki ülke arasındaki e-ticaretin gelişimine katkı sağlayacak birliktelik, ödeme sistemlerinin global anlamda geliştirilmesi konusunda da büyük önem taşıyor. Türkiye’de ödeme sistemlerinin gelişimi için çalışan BKM’nin bu işbirliği önümüzdeki dönemde farklı uygulamalarla geliştirilecek. BKM’nin yurtdışı işbirlikleri sadece İspanya ile sınırlı değil. Uluslararası kart kuruluşları ile yapılacak projeler sonrasında, BKM Express kullanıcıları diğer ülkelerin e-ticaret sitelerinden de alışveriş yapabilecek ve yurtdışına para gönderme işlemi gerçekleştirebilecek. Böylece BKM Express her anlamda global bir cüzdan olacak.”

        ALIŞVERİŞTE MOBİLİN PAYI HIZLA BÜYÜYOR

        Elektronik ticaretin (e-ticaret) büyümesine katkı sağlayan BKM Express, bugün e-ticaret içinde yüzde 6 paya ulaşan mobil ticaretin (m-ticaret) de gelişiminde önemli bir rol üstleniyor. BKM Express’in web ve mobil üzerinden gerçekleşen işlemleri incelendiğinde mobilin payının hızlı artış gösterdiği dikkat çekiyor. Bugün BKM Express mobil uygulaması ile uyumlu üye işyerlerinde her 3 işlemden 1’inin mobil cihazlardan yapıldığı dikkat çekiyor. BKM Express ile yapılan işlemlerde her an her yerde alışveriş kolaylığı sunan mobilde günün her saatinde kullanım dikkat çekerken, webden yapılan alışverişlerde ise işlemlerin yoğunlukla 11.00-12.00 ve 14.00-16.00 arasında yapıldığı görülüyor. Webden yapılan alışverişlerde ortalama tutar (sepet büyüklüğü) 163 TL olurken, kartlı işlemlerde bu tutar 127 TL düzeyinde gerçekleşiyor.

        'İŞLEMLERİN 3'TE 1'İ MOBİLDEN'

        Teknolojinin hızlı gelişimine paralel olarak alışkanlıklarımızın da aynı hızla değiştiğine dikkat çeken Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko şu bilgileri aktarıyor:“Teknolojinin hızlı gelişimine en hızlı adapte olan sektörlerin başında perakende ve finans sektörleri yer alıyor. Bankacılık işlemlerinde mobil cihazlar ağırlıklı olarak tercih edilirken, e-ticaret firmaları da mobil siteleri ve uygulamalarıyla tüketici ile buluşuyor. Mobil ticaret konusunda henüz yolun başında olan Türkiye’de biz BKM Express mobil uygulamamızla bu gelişimde önemli bir rol üstleniyoruz. Bugün verilerimiz de bunu destekliyor. BKM Express mobil uygulaması ile uyumlu üye işyerlerinde her 3 işlemden 1’inin mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiğini görüyoruz. BKM Express, mobil uygulamaları ile her an her yerde alışveriş kolaylığı yaşatırken; para gönderme özelliği ile de büyümesini sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde ise, yüz yüze işlemlerin yeni hizmetler arasına eklenmesini planlıyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ