Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam çalışma hakkı, türkiye'de çalışma hakkı, suriyelilere türkiye'de işe girme hakkı, suriyelilere türkiye'de çalışma hakkı geliyor, türkiye'de iş ve çalışma hakkı, sığınmacılara iş ve çalışma hakkı - İş-Yaşam Haberleri

        Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından ağırlıklı olarak Türkiye'nin sınır illerine yerleşen Suriyeli sığınmacılara çalışma imkanı verilmesi değerlendiriliyor. Suriye'de dördüncü yılına giren iç savaşın ardından yaklaşık 1 milyon Suriyeli Türkiye'ye kaçarken, bunların 200 bine yakını halen sınırdaki kamplarda yaşıyor.

        BİR ÇALIŞMA VAR

        Yabancı basın temsilcileriyle düzenlenen toplantıda AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ali Şahin, "Türkiye'de bulunan Suriyelilerin çalışma izni için bir çalışma var" dedi. Bölgedeki sanayicilerin de çalıştırmak üzere eleman aradığını belirten Şahin, Suriyelilerin çalıştırılması için yasal altyapının bulunmadığını belirtti ve, "İzin için bir çalışma var ancak böyle bir karar için Türkiye'deki dengeleri de dikkatli izlemek lazım" dedi.

        Şahin, Suriyelilerin çalıştırılmasına yönelik düzenleme için sadece bölge illerini kapsayacak bir uygulamanın da olabileceğini belirterek, Çalışma Bakanlığı ve diğer bakanlıklara bu konuyu aktardıklarını söyledi ve, "En azından zihinsel hazırlık yapıldığını biliyorum" dedi. AKP Dış İlişkiler Başkanı Yasin Aktay da, Suriye'de yaşananların bir sosyal afet niteliğinde olduğunu ve Türkiye'de bulunan Suriyelilerin çalışmasına imkan tanınabileceğini kaydetti. Suriyelilere Türkiye'de çalışma imkanı verilmesi konusunda sendikalarla temasa geçilip geçilmediğine dair soru üzerine Aktay, bunun da değerlendirilebileceğini söyleyerek, "Sonuçta bu bir sosyal afet, onun için bu insanlarla ilgili durumu tartışma konusu yapmamak, siyasete kapatmak lazım. Çünkü siyasete açtığınız zaman bize yakışmayan bir şey yapmış oluruz" diye konuştu. TÜİK verilerine göre işsizlik oranı Ocak, Şubat, Mart aylarını kapsayan Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 0.5 puan artışla yüzde 10.2 oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ