Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünya Kupası tahminleri, Dünya Kupası'nı kim kazanacak, yatırım bankalarının dünya kupası tahminleri, Goldman Sachs'ın dünya kupası tahmini - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomistler Dünya Kupası'nı kim kazanacak tahmini yaptı. Goldman Sachs ve ING'nin tahminleri birbirini tutmadı: Brezilya mı kazanacak yoksa İspanya mı?

        Hızla yaklaşan 2014 Brezilya Dünya Kupası takvimi, ekonomistlerin de öncelikli gündemi arasına girdi. Dünyaca ünlü yatırım bankaları Dünya Kupası tahminlerini yapmaya başladı. Haliyle ekonomist dünya kupasını analiz ederse, buradan çıkacak tahmin de rakamlarla oluyor. Goldman Sachs ekonomistleri tarafından yapılan tahmine göre 2014 Dünya Kupası'nın şampiyonu Brezilya olacak. Dünya kupalarındaki geçmiş performansları değerlendiren Goldman Sachs ekonomistleri, geçmiş tecrübelerin Brezilya'nın şampiyonluğuna işaret ettiği sonucuna vardı.

        Fakat bu rapora karşı ING ekonomistleri Marten van Garderen ile Ian Bright'tan farklı bir tahminle çıkış yaptı. ING'nin ekonomistleri ise 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda rekabet edecek olan milli takımların kadrolarının kalitesini analiz etti ve piyasa değerleri üzerinden yapılan analizlerin, İspanya'yı şampiyon olarak gösterdiğini iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ