Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Süreyya Ciliv, turkcell, turkcell ceo'su süreyya ciliv, geleceğin bill gates'lerinin internet sayesinde türkiye'dn çıkabileceğini söyledi - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, sadece iletişim değil teknoloji şirketi olduklarını da belirterek, bilgiyi kullanabilenlerin rekabette fark yarattığını söyledi. Ciliv, "Geleceğin Bill Gates'leri Türkiye'den yetişebilir çünkü artık internet sayesinde bilgiye ulaşmak eşit" dedi.

        “KİMSE UÇMAZ DEMEDİLER BİLGİ İSTEDİLER"

        Ciliv, insanların iş dünyasında DATA ile daha rahat hareket edebildiklerini dile getirerek, şu örneği verdi: “Türkiye'de bir havayolunda çalışan üniversiteden yeni mezun bir pazarlamacı bana geldi dedi ki 'Anadolu Jet'te çalışıyorum. Erzurum'dan Antalya'ya uçak seferi olmalı mı olmamalı mı?' Bu genç bize gelene kadar uçakla giden yoktu. Biz düşündük kaç insan bize Erzurum'da sinyal veriyor. Aradan 12 saat geçtikten sonra kaç kişi Antalya'dan sinyal veriyor. O zaman anladık ki bir günde kaç kişi gitti, haftanın hangi günleri gidiyorlar ve kaç saatte gidiyorlar. Bu bilgiyi kullanarak Anadolu Jet tarife düzenledi. Rakiplerinden daha inovatif bilgiyi kullanıyor ve öne geçiyor. 'Kimse uçmaz' demiyor DATA ile hareket ediyor ve fark yaratıyor."

        Ciliv, “İş'te Teknoloji Hamlesi" toplantısında konuştu. Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayan Turkcell'in 9 ülkede 70 milyon abonesi olduğunu, Türkiye'de yüzde 50'nin üzerinde pazar payı ile 35 milyon abonenin bulunduğunu belirterek İzmir'de yüzde 71'i kadın olmak üzere 2 bin çalışanın yer aldığını anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ