Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler yatağan termik santrali özelleşiyor, özelleştirme ihaleleri, özelleşen santraller, teklif veren firmalar, yatağan santrali kimin oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi yapıldı. En yüksek teklifi 1,091 milyon dolar ile Elsan Elektrik verdi. İhaleye Limak İnşaat, Elsan Elektrik, IC İçtaş, Alsim Alarko, Konya Şeker, Çelikler Taahhüt İnşaat olmak üzere 6 şirket katıldı.

        İLK TEKLİF 500 MİLYON DOLAR

        Kapalı zarfla ilk teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 500 milyon dolar oldu. Ardından elemeli turlara geçildi. İlk turda IC iÇTAŞ elenirken, en yüksek teklif 799 milyon dolar olarak gerçekleşti. İkinci elemeli turda fiyat 928 milyon dolara yükseldi. Ancak bu turda en düşük teklifi veren iki katılımcı olduğu için eleme yapılmadı. Tekrarı yapılan ikinci tur sonucunda Limak İnşaat elendi. Fiyat 982 milyon dolara çıktı. Üçüncü elemeli turda ihaleye veda eden şirket Çelikler Taahhüt İnşaat oldu.

        AÇIK ARTIRMA 1,082 MİLYAR DOLARDAN BAŞLADI

        Ardından 3 şirketle açık artırmaya geçildi. Açılış fiyatı olarak 1,082 milyar dolar belirlendi. İlk turda Konya Şeker mola istedi ve ihaleden çekildi. Kalan iki şirketin kısa süren mücadelesinin ardından ipi göğüsleyen Elsan Elektrik oldu.

        630 MGW KURULU GÜCÜ VAR

        Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Yatağan Termik Santrali ve taşınmazlar, GELİ tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazlar, "varlık satışı" yöntemi ile ayrıca ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahaları ise "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştiriliyor. Yatağan Termik Santrali 630 MGW'lık kurulu gücü bulunuyor.

        KİMLER TEKLİF VERDİ?

        İhaleye 6 şirket teklif verdi.

        - Teklif veren gruplar şöyle:

        - Limak İnşaat

        - Elsan Elektrik

        - IC İçtaş

        - Alsim Alarko

        - Konya Şeker

        - Çelikler Taahhüt İnşaat

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ