Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Mey İçki Rekabet Kurulu'ndan ceza aldı, mey içki ceza aldı, rekabet kurulu'ndan mey içki'ye ceza, rekabet kurulu cezaları - İş-Yaşam Haberleri

        Rekabet Kurulu, rakı pazarında rakiplerin ürün satışına engel olduğu, kendi ürünleri lehine münhasırlık uyguladığı ve faaliyetlerini zorlaştırdığı gerekçesiyle Mey İçki aleyhine açılan soruşturmada 41.5 milyon lira idari para cezası verilmesine oy çokluğuyla karar verdi.

        Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Mey İçki San. ve Tic. A.Ş.'nin rakiplerinin pazardaki faaliyetlerini zorlaştırma amacı ve etkisi taşıyan uygulamalar ile hakim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiğine oybirliği ile (karar verilmiş), bu nedenle... 41,512,531.90 TL idari para cezası verilmesine oyçokluğu ile karar verilmiştir" denildi. Gerekçeli kararın daha sonra tebliğ edileceği belirtilen açıklamada karar hakkında Ankara idari mahkemelerinde yargı yolunun açık olduğu ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ