Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Hangi milli takım kaç para ediyor, en değerli milli takım, en pahalı milli takım - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        Brezilya’daki 2014 Dünya Kupası heyecanı sürerken, FIFA, transfermarkt.de, IMF, Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Bankası, Eurostat gibi kurumların verilerinden yararlanarak yapılan Euronews araştırması önemli verileri ortaya koydu. Buna göre ülkelerin ekonomilerinin büyüklüklerine oranla en değerli takım Hırvatistan çıktı. 43 milyar Euro’luk Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) ile Avrupa’nın mütevazı ülkelerinden birisi olan Hırvatistan, buna karşın 193 milyon Euro’luk milli takım kadrosu ile yüzde 0.44’lük orana ulaşıp zirveye yerleşti. İlk maçta Brezilya’ya yenilen ancak hâlâ ikinci tur şansı devam eden Hırvatistan’ı Portekiz, Arjantin, Belçika ve İspanya takip etti.

        Yapılan hesaplamalara göre Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda mücadele eden 736 oyuncunun toplam değeri 10 milyar 756 milyon 681 bin 770 Euro olarak belirlendi. Buradan hareketle 2014 Dünya Kupası’nda oynayan bir futbolcunun ortalama değeri ise 14 milyon 615 bin 57 Euro’ya geldi. Dünya Kupası’nda yer alan milli takımların değerlerinin İzlanda, Jamaika’nın GSYH’si kadar, Arnavutluk, Ermenistan, AB üyesi Malta ve Moğalistan’dan ise daha fazla durumda bulunması dikkat çekti.

        RAKITIC VE MODRIC HIRVATLARI UÇURDU

        Barcelona geçtiğimiz gün Sevilla’nın 26 yaşındaki oyun kurucusu Ivan Rakitic’i 18 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı. Luka Modric ise 40 milyon Euro bonservis değeriyle Hırvatistan’ı yukarı taşıyan iki oyuncudan biri oldu.

        ARJANTİN’İN 3’TE 1’İ MESSI’NİN

        Kadro değerleri bakımından 622 milyon Euro ile İspanya birinci sırada yer alırken, Almanya 562, Brezilya 467.5, Fransa 411.7 ve Arjantin’in ise oyuncu değerlerinin toplamı 391.5 milyon Euro olarak gerçekleşti. Arjantin’in bu değerinin 120 milyon Euro’luk kısmı Barcelona’da oynayan ve 2014 Dünya Kupası’nın en değerli oyuncusu olan dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi’ye ait olması dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ