Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sosyal Güvenlik Torba yasa Mecliste görüşülmeye başlandı, Torba Yasa ile SGK tarafından tüp bebek tedavisinde karşılanan deneme sayısı 2'den 3'e çıkacak, torba kanuna ne var, tüp bebek, tüp bebek yapma, tüp bebek yapma yöntemleri - İş-Yaşam Haberleri

        Kamuoyunda Torba olarak bilinen yasa Meclis te görüşülmeye başlandı. Yasayla kadınlara önemli haklar getiriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan Torba Yasa ile SGK tarafından tüp bebek tedavisinde karşılanan deneme sayısının 2'den 3'e çıkarılacağını söyledi. İlhan Mevcut durum tüp bebek tedavisinde yaş sınırı 2 çocuğa kadar 39'dur. 3 çocukta ise yaşın 43'e kadar çıkarılması için çalışma başlatıldı” dedi.

        İLAÇ VE TEDAVİ SGK'DAN

        Yadigar Gökalp İlhan yeni düzenleme ile 3 denemeye kadar ilaç ve tedavi bedellerinin SGK tarafından ödeneceğini söyledi. Posta'nın haberine göre tasarıda doğum borçlanmasına ilişkin bir düzenlemenin de bulunduğunu aktaran İlhan, bu uygulamanın kadılar için çok önemli olduğunu dile getirdi. “2 çocuğu olan kadınlara borçlanma hakkı tanıyorduk” diyen İlhan, doğum borçlanmasında çocuk sayısının 3'e çıkacağını ifade etti.

        Bağ-Kur'lu kadınların doğum borçlanmasından yararlanmadığına dikkat çeken Yadigar Gökalp İlhan şöyle dedi: “Artk onlar da bu haktan yararlanacak. Aynı zamanda memuriyette çalışan, memuriyetten ayrılmış ve tekrar geri dönmemiş kadıların da 3 çocuğa kadar borçlanma hakkmdan yararlanmalarını sağlayacak bir düzenleme var. Ãyrıca, Genel Sağlık Sigortası (oss) borcu olanlarm borç ve faizi silinecek.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ