Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin yaklaşık 6 bin çalışanının maaşları hesaplarına yatırıldı - İş-Yaşam Haberleri

        Manisa'nın Soma ilçesindeki facianın ardından üç maden ocağı da kapatılan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin yaklaşık 6 bin çalışanının maaşları hesaplarına yatırıldı. Maaş alamadıkları için iki günden bu yana eylem yapan işçiler, ATM'ler önünde kuyruğa girip paralarını çekmeye başladı.

        Eynez Maden Ocağı'nda 13 Mayıs 2014 Salı günü meydana gelen yangında 301 madenci şehit oldu. Facianın ardından başlatılan adli soruşturmada şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu sekiz kişi tutuklandı. Bunun yanısıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin yaptığı incelemelerde, şirkete ait Işıklar ile Atabacası maden ocakları da iş sağlığı ve güvenliğine uygun bulunmayarak kapatıldı.

        15 Mayıs'ta nisan maaşlarını alan işçilerin hesabına bir daha para yatırılmamıştı. Hem kazanın meydana geldiği hem de diğer iki maden ocağında çalışan işçilere, gerek şirket yetkililerinden gerekse de ilçeyi ziyaret eden siyasilerden paralarının zamanında ve tam yatacağı güvencesi verildi. Geçen pazartesi günü hesaplarını kontrol eden işçiler, yatırılmadığını görünce tepki gösterdi. Eylem kararı alan işçiler, önceki gün İzmir-Bergama karayolunu yaklaşık 2 saat kapattı. Dün de kaymakamlığın bulunduğu Cengiz Topel Meydanı'nda oturma eylemi yaptılar. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ve Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in girişimleriyle eyleme son veren işçilerinin maaşları, dün geceyarısından itibaren yatırıldı. Ayın 14 ile 15'i arası almalarını gereken paralarına gecikmeli olsa da kavuşan işçiler sevinç yaşadı. Bazıları eksik yatırıldığını söyleyip tepki gösterdi. Bazı işçiler de mesai yapmadıkları için 300-500 TL'ye yakın bir kesintinin normal olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ