Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler anonim ve limited şirketlerin sözleşmeleri, Türk Ticaret Kanunu, sözleşme değişikliği, şirketlerin ttk'ya göre sözleşme değişikliği, süre - İş-Yaşam Haberleri

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, anonim ve limited şirketlerin sözleşmelerini, Türk Ticaret Kanunu'na (TTK) uyumlu hale getirmeleri için öngörülen sürenin 30 Haziran'da sona ereceğini bildirdi.

        GEREKLİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYANA NE OLACAK?

        Yazıcı, yazılı açıklamasında, yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketlere yönelik reel hayata uygun birçok yeni düzenleme getirildiğini ve şirketlerin bu düzenlemelere adapte olabilmesi için birtakım geçiş süreleri öngörüldüğünü ifade etti. Bu kapsamda, anonim şirketlerin esas sözleşmelerini ve limited şirketlerin şirket sözleşmelerini TTK'ya uyumlu hale getirmeleri için kanunda 1 yıllık süre tanındığını anımsatan Yazıcı, şunları kaydetti: "Şirketlerimiz için tanınan bu süre 30 Haziran 2014'te doluyor. Şirketlerimizin gerekli değişiklikleri yapmaması durumunda, sözleşmelerdeki düzenlemeler yerine anılan tarihten sonra kanundaki ilgili hükümler uygulanmaya başlayacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ