Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler yerli otomobil, karsan yönetim kurulu başkanı inan kıraç, yerli otomobil ne zaman üretilecek? J10 projesi, çinli wuhang zong yuan bang tai - İş-Yaşam Haberleri

        Otomotiv üreticisi Karsan Karsan, Çinli Wuhang Zhong Yuan Bang Tai ile daha önce varılan J10 aracının Çin'de üretimi için ortaklık anlaşmasının 15 Ekim'e kadar imzalayacağını ve aracın seri üretimine 1 Mart 2016'da geçerek ilk yıl yaklaşık 10 bin adet J10 üretilmesinin planlandığını açıkladı. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada test üretiminin 1 Ocak 2016'da başlayacağı ve üretimin kademeli olarak yıllık 20 bin adedin üzerine çıkarılacağı ifade edildi. İmzalanan ek protokole göre, Çin'de kurulması planlanan yeni şirkete, Karsan yüzde 35 ortak olacak ve 62 milyon Euro kuruluş sermayesinin yüzde 28.8'ini J10 aracının üretim hattının satışından elde edilecek 18 milyon eurodan karşılayacak. Kalan 3.8 milyon Euro sermaye ayrıca ödenecek.

        Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, "Bu ek protokolün önemi, Türk otomotiv sanayinin kendine ait bir ürününün fikri mülkiyet haklarının ve teknolojisinin transferi ile dünyanın en büyük pazarı ve üretim merkezi olan Çin'de üretilmesi konusunda öncülük yapmasıdır" dedi. Karsan, konuyla ilgili Çinli Wuhan Zhong Yuan Ban Tai ile 15 Mayıs tarihinde ilk protokolü imzalamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ