Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam zenginelerin yaşadığı yerler, süper zenginlerin yaşadığı yerler, abd, fransa, ünlü kasabalar, lüks yerleşim yerleri, zenginler nerede yaşıyor? - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Her şeyin en iyisine sahip olmak isteyen milyarderler otomobil, uçak veya ev alırken büyük şehirlerden değil küçük kasabalardan alışveriş yapmayı tercih ediyor.

        2

        Ronkonkoma, New York

        19 bin nüfuslu bu kasaba, özel jetlerinin içini kendi zevklerine göre yeniden döşetmek isteyen zenginlerin uğrak yeri. Kasabadaki International Jet Interiors şirketi, altın kaplama armatürlerden timsah derisi klozet kapaklarına kadar her türlü hizmeti sunuyor.

        3

        Amelia Adası, Florida

        Dünyanın en pahalı arabalarının satıldığı açık artırmalardan biri 11 bin 700 kişinin yaşadığı Amelia Adası'nda yapılıyor. Mart ayında düzenlenen son artırımda 55 milyon dolarlık satış gerçekleşti.

        4

        Neenah, Wisconsin

        Ferrari koleksiyoncuları arabalarını restore ettirmek istediklerinde Wisconsin'deki 25 bin 500 nüfuslu Neenah kasabasına geliyorlar.

        5

        Aalsmeer, Hollanda

        Dünyadaki en zengin yüzde 1'in de ancak yüzde 1'inin sahip olabildiği mega yatlar, Hollanda'nın Aalsmer kasabasında inşa ediliyor. Resimde görülen 76 metrelik 'Musashi' adlı yat, Oracle'ın kurucusu Larry Ellison'a ait.

        6

        Kansas'ta bilinmeyen bir yer

        Paranoyak süper zenginler için yer altına inşa edilen bu evlerin nükleer saldırıya karşı dayanıklı olduğu iddia ediliyor. Larry Hall'un Kansas eyaletinde adını açıklamadığı 5 bin nüfuslu bir kasaba yakınlarında yaptığı evler eski füze silolarının içinde yer alıyor.

        7

        Saratoga Springs, New York

        Dünya genelindeki at sever zenginler, her yıl Ağustos ayında açık artırmadan safkan atlar almak için New York eyaletindeki 27 bin nüfuslu Saratoga Springs'e geliyor. Bu yıl satılan en pahalı at 1,2 milyon dolar alıcı bulurken, altı saatlik artırımda 108 at toplam 32 milyon dolara satıldı.

        8

        Monticello, New York

        Monticello Motor Klubü, özel yarış pistiyle sürat yapmak isteyen zenginlere hizmet sunuyor. Kulübe giriş ücreti 125 bin dolar ve yıllık aidatlar 11 bin dolara kadar çıkabiliyor. Pistin yer aldığı kasabanın nüfusu ise 6 bin 600.

        9

        Alpine, New Jersey

        Zenginlerin tercihi olan 1849 nüfuslu Alpine kasabasında ortalama ev fiyatları 5,7 milyon dolar civarında seyrediyor. Resimde görülen 42 odalı malikanenin fiyatı ise 49 milyon dolar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ