Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Esas Holdin Medline’ın çatısı altında bulunan hastaneleri satıyor, Medline, Esas Holding, Lokman Hekim Hastaneler - İş-Yaşam Haberleri

        2000’de bir venture Capital yani risk sermayesi şirketi olarak kurulan Esas Holding, ilk yatırım yaptığı şirketlerden Medline’ın Hastanelerini satıyor.

        Lokman Hekim Engürüsağ sağlık şirketinden KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi: “Şirketimizin stratejik hedefleri doğrultusunda ve yatırım arayışları çerçevesinde, Esas Holding ile Medline Sağlık Grubu’na bağlı hastanelerle ilgili olarak, doğrudan veya dolaylı hisselerinin, varlıklarının kısmen veya tamamen satışı hususunda gerekli belgelerin incelenmesini teminen gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır.”

        Lokman Hekim Hastaneleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, 1996 yılından bu yana sağlık sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyleyerek, “2002 yılından beri de özel hastanecilik alanında hizmet veriyoruz” dedi.

        Esas Holding ile Medline Sağlık Grubu’na bağlı hastaneleri incelemek üzere anlaşma imzaladıklarını belirten Güvendi, “Lokman Hekim olarak beş sağlık tesisimiz var. Ankara’da iki, Van’da iki hastanemiz bulunuyor. Ayrıca Kuzey Irak’ta yani Erbil’de de görüntüleme merkezimiz var. Biz Medline’ın iki hastanesiyle ilgileniyoruz” diye konuştu.

        Esas’ın % 5’i sağlık işinden

        - Grubun yıllık cirosu 3.3 milyar TL’ye ulaştı.

        - Grubun cirosundan havacılık yüzde 54, perakende yüzde 31, gıda ise yüzde 10 pay alıyor.

        - Medline yani sağlık işleri bu cironun yüzde 5’ini sağlıyor.

        - Medline yılda 3 milyon hastaya hizmet veriyor.

        - Çalışan sayısı 1225.

        Medline’da 5 hastane

        1995’te Türkiye’nin ilk özel Mobil Sağlık hizmetini vermeye başlayan Medline, 2001 yılından itibaren Esas Holding iştiraklerinden biri oldu. Esas Holding, sağlık sektöründeki büyümesine 2007’de özel hastanecilik ve 2011’de de Evde Sağlık alanlarındaki yatırımlarıyla devam etti.

        Grup, 2011 yılı itibariyle sağlık alanındaki yatırımlarını Medline Sağlık Grubu çatısı altında topladı. Medline Sağlık Grubu çatısı altında toplanmış ve her biri ayrı şirket olan toplam 7 şirket var. Esas Holding bünyesinde Adana, Antalya, Aydın, Eskişehir ve Konya illerinde hizmet vermekte olan 5 hastane bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ