Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Hazine, gözde girişim ve çukurova grubunun anlaşmasına izin vermedi - İş-Yaşam Haberleri

        Bloomberg'den Ercan Ersoy'un haberine göre hazine, Yıldız Holding iştiraklarından Gözde Girişim'in Çukurova Holding'e kredi imkanı sağlamasına izin vermedi. Çukurova Grubu, Turkcell'de Çukurova Grubu'nun Rus Alfa Gurubu ile dava konusu olan 1.6 milyar dolarlık borcuna kredi sağlanması için Gözde Girişim ile masaya oturmuştu.

        Söz konusu gelişmenin ardından Yıldız Holding sözcüsü Zuhal Şeker, "Çukurova'nın finansmanıyla ilgili Hazine'den negatif görüş geldi. Konuyu çözmek için 30 Temmuz'a kadar süremiz var. " dedi. Şeker, "Hazine bu konudaki görüşünün olumsuz olduğunu bildirdi. BDDK'dan da sözlü olarak olumsuz görüş geldi. 30 Temmuz'a kadar süre var, değerlendirmemiz sürüyor" dedi.

        Gözde Girişim'den KAP'a "Şartlı finansman sağlama görüşmelerinde gerekli resmi iznler alınamadı" açıklaması geldi.

        Yıldız Holding iştiraki Gözde Girişim'in CEO'su Cem Karakaş, 13 Haziran'da yaptığı açıklamada, telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman görüşmeleri yapmakta olduklarını ancak sektöre ortak olmak suretiyle yatırım planının şu anda bulunmadığını söylemişti. Turkcell'de dolaylı olarak yüzde 13.22 payı bulunan Altimo, Çukurova Grubu ile dolaylı yüzde 13.8'lik payın sahipliği konusunda 2005 yılına dayanan bir anlaşma nedeniyle uzun yıllar boyunca davalık olurken, bu uzlaşmazlık şirketin son yıllardaki genel kurullarının yapılmasını ve temettü dağıtımlarının gerçekleşmesini engelledi.

        Turkcell'de TeliaSonera'nın direkt ve dolaylı olarak yüzde 37.3, Altimo'nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Çukurova Grubu, Altimo'nun rehninde bulunan yüzde 13.8 hisseyi alması durumunda Turkcell'i dolaylı olarak kontrol edebilir hale geliyor. Çukurova'nın bu hisseyi alamaması halinde ise Turkcell İletişim'in kontrolü Altimo ve Teliasonera'ya geçiyor. Çukurova'nın Turkcell hissesini geri alabilmek için 30 Temmuz'a kadar süresi bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ