Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hazine müşteşarı İbrahim Çanakçı IMF İcra Direktörleri Kurulu'na atandı - İş-Yaşam Haberleri

        Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörlüğü görevine atandı.

        Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan açıklamada, yükselen piyasa ekonomilerinin küresel ekonomide artan ağırlıklarını IMF'deki temsil güçlerine yansıtmak üzere IMF'de kapsamlı bir kota ve yönetim reformu gerçekleştirildiği belirtildi. Söz konusu reform süreci bağlamında, Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu bünyesinde temsil edildiği grubun yapısının değiştirildiği ifade edilen açıklamada, böylelikle oy gücü ve temsil düzeyi artan Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulunda ilk defa doğrudan yer alma hakkı kazandığı kaydedildi.

        Washington'da yerleşik tam zamanlı üyelerden oluşan İcra Direktörleri Kurulu'nun, IMF'nin temel yönetim organı olduğu ve Fon'un politika ve finansman kararları ile küresel ve ülke ekonomilerine ilişkin çalışmalarına yön vermede önemli bir işleve sahip olduğu vurgulanan açıklamada, "Ülke grubumuzu temsilen halen Avusturya tarafından yürütülen İcra Direktörlüğü görevini 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren Türkiye üstlenecektir. Bu önemli görevin ülkemiz adına İcra Direktörü olarak Hazine Müsteşarımız Sayın İbrahim Halil Çanakcı tarafından yürütüleceği ülke grubumuza bildirilmiştir" denildi.

        İBRAHİM ÇANAKÇI KİMDİR?

        İbrahim Çanakçı, Elazığ Lisesini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Devlet Planlama Teşkilatı'nda 1986 yılında uzman yardımcısı olarak göreve başladı. 1992 yılında uzman oldu. 1989-1991 yılları arasında A.B.D.'nde Michigan State Üniversitesinden Ekonomi konusunda yüksek lisans derecesi aldı. Mayıs 1994 - Aralık 2000 döneminde Devlet Planlama Teşkilatı'nda Konjonktür Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. Aralık 2000'de atandığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda 10 Aralık 2002'ye kadar Ekonomik Değerlendirmeler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 11 Aralık 2002 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu İkinci Başkanı olarak atandı. 5 Mayıs 2003 tarihinde ise Hazine Müsteşarlığı görevine başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ