Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Türkiye Futbol Federasyonu, Digitürk'ün 50 milyon TL'lik açığını kapattı. - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM/EKONOMİ SERVİSİ

        Türkiye Futbol Federasyonu, Digitürk'ün 50 milyon TL'lik açığını kapattı.

        Digitürk'ün naklen yayın sözleşmesi gereğince 18 Süper Lig kulübüne ödemesi gereken 80 milyon TL'lik ödemenin sadece 30 milyon TL'lik bölümünü gerçekleştirebildiği, yaşanan ödeme krizinin ise TFF tarafından ödenen 50 milyon TL ile çözüldüğü belirtiliyor.

        Böylece Digitürk tarafından ödenmesi gereken 50 milyon TL TFF tarafından kulüplerin hesabına yatırıldığı için Digitürk'ün TFF'ye 50 milyon TL daha borçlandığı bildiriliyor.

        KASANIN DOLU OLMASI DEPREMİ ÖNLEDİ

        18 Süper Lig kulübünü ciddi bir mali krizden kurtaran ise Türkiye Futbol Federasyonu'nun kasasında Digitürk'ün bu açığını kapatacak kadar para bulunmasıydı. Yani TFF'nin kasası dolu olduğu için Süper Lig'de bir mali deprem yaşanması da son anda önlenmiş oldu.

        Peki Türkiye Futbol Federasyonu'nun bilançosunda ve bütçesinde neler var?

        Aslında TFF, oldukça yüksek bir bilanço büyüklüğüne sahip. 2014 yılı için bütçelenen gelirleri 301.8 milyon TL'yi bulan TFF'nin 31 Mayıs 2013 tarihinde kesinleşen mali tablolarına göre ise 95.4 milyon TL nakdi bulunuyor.

        27.4 milyon TL'lik de o dönem için kesinleşen alacağa sahip olan TFF, 22.2 milyon TL'lik de maddi duran varlığın sahibi.

        Özkaynakları 84.5 milyon TL'ye ulaşan TFF'nin en büyük gelirlerini ise 1 Haziran 2012 - 31 Mayıs 2013 arasında gerçekleşen 152 milyon TL'lik profesyonel futbol gelirleri oluşturuyor.

        31 Mayıs 2014 için bütçelenen profesyonel futbol gelirleri ise 166 milyon TL.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ