Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Gökteki en talihsiz ülke Malezya, Malezya Havayolları, Malezya Havayolları kayıp uçak, Malezya Havayolları kayıp uçak MH370, mh370, Malezya Havayolları düşen uçak, Malezya Havayolları düşen uçak, gözde s. kadıoğlu, gkadioglu@haberturk.com, gozde s. kadiog - İş-Yaşam Haberleri
        1

        İlk olarak "Malayan Airlines" adı altında 1937 yılında kurulan Malezya Havayolları, arada yaşanan şirket ortaklıkları ile birden fazla kez isim değiştirse de şimdiki adını 1972'de aldı.

        2

        Kurulduğu günden bu yana bulunduğu coğrafyanın en önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Malezya Havayolları, 2014 yılında karanlık çağa girdi.

        3

        Mart ayında Kuala Lumpur'dan Pekin'e uçarken kaybolan MH 370 sefer sayılı Malezya yolcu uçağı 239 kişi taşıyordu.

        4

        Çin'e giderken kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının enkazı olduğundan şüphelenilen parçaların, Çin uydusu tarafından çekilmiş görüntüleri yayınlandı. Çin Devlet Bilim Dairesi'nin internet sitesinde yayınlanan ve uçağın enkazına ait olduğu sanılan 3 parçanın görüntülerinin, uydu tarafından 9 Mart Pazar günü çekildiği belirtildi.

        5

        Ancak uydu fotoğrafları, uçağın bulunmasına yardımcı olmadı.

        6

        Genişletilen arama çalışmalarına pek çok ülke dahil oldu ve araştırmalar karadan ve denizden devam ettiriliyor.

        7

        Avustralya, Haziran ayında yaptığı açıklama ile tüm aramalara rağmen izine rastlamayan MH370 sefer sayılı Malezya yolcu uçağının Hint Okyanusu’nun daha güneyinde aranacağını duyurdu. Avustralya Ulaştırma Bakanı Warren Truss, 239 kişiyle kayıplara karışan uçak için yürütülen arama çalışmalarının güneye, Avustralya'nın batı sahillerinin bin 800 kilometre açığına kaydırıldığını söyledi.

        8

        Öte yandan yetkililer kaybolan uçağın pilotu Zahari Şah'ın simülatöründe silinmiş veriler buldu ve uçağın Hint Okyanusu'nun güneyinde ıssız bir adaya indirilmesine dair bir de plana ulaştı. Özetle, uçağın pilotu baş şüphelilerden biri haline geldi.

        9

        MH 370 sefer sayılı uçağın 239 kişi ile sır olmasının ardından Malezya Havayolları ikinci büyük felaketini 17 Temmuz günü yaşadı.

        10

        Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a giden MH17 sefer sayılı yolcu uçağı, Ukrayna’da Rus ayrılıkçılar ve Ukrayna askerlerinin yoğun olarak çatıştığı ve birbirlerine füze fırlattığı Donetsk bölgesinde 80’i çocuk 298 yolcusuyla düşürüldü.

        11

        Uçağın düştüğü bölge Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunuyordu ve Ukrayna hükümeti ile sürekli çatışma halinde olan ayrılıkçılar enkaz çalışmaları sırasında kontrolü elde tuttu.

        12

        Ukrayna hava sahasında gerçekleşen olayda uçağı kimin düşürdüğü konusunda taraflar birbirini suçlamaya devam etse de iddialar Rus yanlısı ayrılıkçılar üzerinde yoğunlaştı.

        13

        Enkaz bölgesini abluka altında tutan Rus yanlısı ayrılıkçılar, cesetlerin teşhis edilmesi konusunda da yetkililere zor anlar yaşattı.

        14

        Uçaktan çıkartılan 282 ceset, bir trene yüklendi ve dört gün boyunca orada tutuldu. Yapılan görüşmeler sonrası 22 Temmuz tarihinde cesetleri taşıyan tren hareket etti.

        15

        Öte yandan Donetsk ayrılıkçıları lideri Aleksander Boroday, ellerinde bulunan uçak kara kutusunu Malezya hükümet temsilcisine teslim etti.

        16

        Bulunduğu coğrafyanın kurbanı olan Malezya Havayolları, uçağı Ukrayna hava sahası üzerinde düşürüldükten sonra Kuala Lumpur-Londra seferlerinin rotasını değiştirdi.

        17

        Ancak bu rota da yine riskli bir bölgeden geçiyordu. Flightradar24 sitesinin verilerine göre Malezya uçağı, Suriye hava sahasını kullandı.

        18

        Aynı hattaki uçak Cuma ve Cumartesi günü Türkiye'ye doğu sınırlarından giriş yapmıştı. Fakat Suriye hava sahasından geçerek Türk hava sahasına girdi.

        19

        Malezya Havayolları ise Uluslararası Sivil Havacılı Kurumu'nun, yolcu uçaklarının Suriye hava sahasının kullanımına yönelik bir uyarısı olmadığını vurguladı.

        20

        Yaşanan 2 uçak kazasından önce Malezya Havayolları Asya'nın en iyi havayolu şirketlerinden biri olarak görülüyordu. 2012 yılında yapılan oylamayla en yakın rakipleri Singapur Havayolları, Thai Havayolları ve Cathay Pacific'i geride bırakarak "Asya'nin en iyi havayolu" ödülünü almıştı.

        21

        Malezya Havayolları 2001–2004, 2007, 2009, 2012 yıllarında en iyi kabin ekibi, 2005–2007, 2009, 2012 yıllarında 5 yıldızlı havayolu, 2012 yılında en iyi uçak yemeği, 2010 yılında dünyanın en iyi ekonomi klas sınıfı ve 2010 yılında Asya'nın en iyi havayolu hizmeti ödüllerini kazanmıştı.

        22

        Malezya Havayolları Mart ayında kaybolan uçağının ardından Ukrayna hava sahasında düşürülen uçağın şokunu piyasalarda da yaşadı. 3 senedir zarar eden şirketin hisseleri, Mayıs 2013’ten bu yana borsada düşüş gösteriyordu. Şirketin hisseleri 4 ay içinde gerçekleşen ikinci olağanüstü uçak düşme vakasıyla dün Malezya borsasında da yüzde 11 kayıpla sert düştü. Şirketin yılbaşından beri borsadaki kaybı yüzde 35’i geçti.

        23

        Malezya Havayolları’na başka bir havayolunun başına milyonda bir gelecek iki olay birden gelmesine rağmen ‘faciadan kaçınılabilir miydi’ sorusu da sorulmaya başlandı. Ukrayna krizinden sonra uzun mesafe uçuşları olan Qantas ve Singapore Havayolları’nın haftalardır Ukrayna hava sahasına rotalarına yer vermediği belirtilirken Malezya Havayolları’nın maliyetleri düşünerek riskli rotayı kullandığı dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ