Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Turkcell Grup gelirleri, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarak 2 milyar 923 milyon liraya ulaştı. - İş-Yaşam Haberleri

        Turkcell Grup gelirleri, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarak 2 milyar 923 milyon liraya ulaştı.

        Turkcell, 2014 ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Turkcell Grup gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarak 2 milyar 923 milyon lira oldu. Bu büyümede, yüzde 28 oranında artan mobil internet gelirinin ve yüzde 39 büyüyen Turkcell Superonline'nın katkısı etkili oldu. Grup AVFÖK, geçen yıla göre yüzde 4 artışla 907 milyon lira, net kar ise 492 milyon lira olarak gerçekleşti. Operasyonel verimlilik ve pazardaki başarı açısından önemli bir gösterge olan VFÖK (Vergi-Faiz Öncesi Kar) ise bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla 521 milyon lira oldu.

        Zorlu rekabet ortamına rağmen Turkcell Türkiye, mobil internetteki hız ve kalitesi, inovatif servisleri ve müşteri deneyimiyle 2014'ün ikinci çeyreğinde 404 bin faturalı abone kazandı. Böylece faturalı abonelerin toplam abone bazındaki oranı yüzde 41,9'a yükselirken, faturalı abone sayısı 14,5 milyona ulaştı. Turkcell'in Türkiye'deki toplam abone sayısı ise 34,6 milyon oldu.

        "TEKNOLOJİ VE İNOVASYONLARA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARLA BÜYÜYORUZ"

        Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ikinci çeyrek sonuçlarına ilişkin, şunları kaydetti:

        "Mobil internetteki güçlü performansımız ve iştiraklerimizin de geçen yıla göre artan katkısıyla başarılı finansal sonuçlarımızı sürdürdük; teknoloji ve inovasyona odaklanarak yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam ettik. Eğitim alanında bir ilk olan Turkcell Akademi büyük ilgi görüyor.

        Yakın zamanda lanse ettiğimiz bir diğer ilkimiz Akıllı Otomobil Platformumuzla ise makineler arası iletişim (M2M) alanındaki liderliğimizi daha da güçlendirdik. Turkcell markalı uygulamalarımızın sayısı 'Süper Esnaf' ve 'Turkcell Çocuğum ve Ben' servislerinin de eklenmesiyle 40'ı aştı. Hedefimiz yılsonuna kadar yaklaşık 2 milyar lira yatırım yaparak inovatif ürün ve servislerle büyümeyi sürdürmek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ