Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rus turistler Antalya'da mahsur kaldı - İş-Yaşam Haberleri

        Rusya'da faaliyet gösteren ve Türkiye'deki acentalara turist gönderen Labirint Tour'un iflas etmesi sonucu, bu turla Türkiye'ye gelen 13'ü çocuk 44 Rus turist Antalya'da mahsur kaldı.

        Chelyabinsk ve Kaliningrad kentlerinden 15 gün önce Antalya'ya gelen toplam 44 Rus turist, dün saat 18.00'den bu yana ülkelerine dönmek için Antalya Havalimanı İkinci Dış Hatlar Terminali'nde bekliyor. Ellerinde Rusça ve İngilizce yazılı pankartlarla eylem de yapan turistler, havalimanında yere şapka koyarak para topladı. Antalya Havalimanı'nda mahsur kalan turistler, kendilerini Türkiye'ye Labirint Tur'un gönderdiğini, ancak Antalya'da ilgilenecek acentanın Alba Tur olduğunu söyledi. Turistler, "15 gün önce Antalya'ya geldik. 2 Ağustos'ta ülkemize dönmemiz gerekiyordu. Ancak bizi havalimanına getiren Alba Tur yetkilileri Rusya'daki acentanın iflas ettiğini bize söyleyerek, uçuşumuzun olmayacağını ifade ettiler. Ancak çok ilginçtir aynı turla anlaşması olan Coral Travel kendi yolcularını Rusya'ya gönderdi. Alba Tur göndermiyor" dedi. Alba Tur yetkilileri ise resmi açıklamayı önümüzdeki saatlerde yapacaklarını söyledi.

        13u-cocuk-44-rus-turist-antalyada-mahsur-kaldi_4703_dhaphoto5

        500 DOLAR TOPLANDI

        Seslerini Ankara'daki Rusya Konsolosluğu'na duyurmayı başaran turistler şimdi konsolosluk vasıtasıyla Rusya'daki bir yardım kuruluşundan gelecek haberi bekliyor. Turistlerin mendil açma eylemi sonunda ise 500 dolar toplandığı ve bu parayla yiyecek gibi ihtiyaçların giderildiği belirtildi.

        DHA

        13u-cocuk-44-rus-turist-antalyada-mahsur-kaldi_4703_dhaphoto6
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ