Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Avea, 2014 yılı 2. çeyrek dönemine ilişkin operasyonel ve finansal sonuçlarını açıkladı. - İş-Yaşam Haberleri

        Son 4 yılda abone pazar payını yüzde 22.4’e çıkaran Avea, abone pazar payını en çok artıran operatör oldu.

        Türkiye’nin en yenilikçi mobil iletişim operatörü Avea, 2014 yılı 2. çeyrek dönemine ilişkin operasyonel ve finansal sonuçlarını açıkladı. 2014’ün 2. çeyreğindeki yüzde 38’lik artışla toplam abone sayısını 15.8 milyona taşıyan Avea, hem faturalı hem faturasız pazarda en hızlı büyüyen operatör olurken, yılın ilk 6 ayında kazandığı 1,3 milyon aboneyle, 2007’den bu yana en yüksek ilk yarıyıl abone büyümesini gerçekleştirdi. Avea aynı zamanda, 2014’ün ilk yarısında Avea’yı tercih eden 1,1 milyon aboneyle, numara taşımada pozitifte kalan “tek operatör” oldu.

        Avea, son 4 yılda gelirini yüzde 64 artırırken; EBITDA’sını yüzde 109 artış ile 149 milyona yükseltti. 2010’dan bu yana data gelirlerini 12 katına çıkartan Avea, datanın toplam servis geliri içindeki payını yüzde 3’den yüzde 23’e yükseltti. Avea, 2014 yılı 2. çeyreğinde mobil data gelirinde ise; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75’lik bir büyümeyle 231 milyon TL’ye ulaştı. Akıllı telefon sahiplik oranındaki liderliğini 12’inci çeyreğe taşıyan Avea, yüzde 15’lerde olan akıllı cihaz sahiplik oranını son 3 yılda yüzde 47’ye yükseltti.

        Avea CEO’su Erkan Akdemir: “Telekomünikasyon sektörünün en genç, en dikkat çekici ‘Maraton’ koşucusu durumundayız. Yolumuza, yeni proje ve şampiyonluklara odaklanmış olarak, kararlılık ve azimle devam ediyoruz. ‘Hep daha iyisine odaklı’ yaklaşımımız bizi birçok alanda liderliğe taşırken aynı zamanda yeni başarılara ulaşmamızın da yolunu açıyor. Avea, güçlü büyümesini yılın geri kalanında ve önümüzdeki dönemlerde istikrarlı biçimde devam ettirecek”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ