Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Çin'in bu yıl en fazla akıllı telefon satan firması Xiaomi gözüne Türkiye'yi kestirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Bir yıl gibi kısa bir sürede Çin’in en fazla satan akıllı telefonu olmayı başaran şirket bu yıl 10 yeni pazara açılacak. Bu pazarlar arasında Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Endonezya, Brezilya, Filipinler ve Malezya da var. Xiaomi teknoloji meraklılarının ilgisini çekmek için birçok farklı yöntem kullanıyor. Örneğin Android telefon kullanıcılarına sunulmayan özel yazılımlar üretiyor. Android işletim sisteminin Miui adlı özel bir versiyonunu kullanan Xiaomi her cuma bu işletim sisteminin yeni bir versiyonu piyasaya sürerek ilgiyi sıcak tutuyor.

        ÇİNLİ STEVE JOBS!

        Telefonlarını 500 dolar civarında satan şirket esas parayı uygulama ve Oyun satarak kazanıyor. Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, Çin’in Steve Jobs’u olarak tanınıyor. New York Times’ın haberine göre Xiaomi Çin akıllı cep pazarının yüzde 14’ünü elinde bulunduruyor. Çin pazarında akıllı cep telefonu segmentinde Samsung ve Lenovo’yu geride bırakan Xiaomi, 2. çeyrekte 15 milyon telefon sattı. Samsung’un satışları ise aynı dönemde 13.2 milyon civarındaydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ