Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kuş çarpmaları uçaklara zarar verip yüksek maliyetlere neden olurken Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı'nda kuş tehlikesine karşı kuş kovma cihazı ihalesi açıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Kuş çarpmaları uçaklara zarar verip yüksek maliyetlere neden olurken Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı'nda kuş tehlikesine karşı kuş kovma cihazı ihalesi açıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün kuşlarla mücadele için 68 kuş kovma cihazı temin ve tesisi için 7 Ağustos tarihinde ihale yapacağı açıklandı. Geçtiğimiz hafta içinde Türk Hava Yolları'nın 3 uçağı, kuşlar nedeniyle tehlike atlatmıştı. THY'nin İstanbul-New York seferini yapan yolcu uçağı da kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsünün içine girince Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kalmıştı.

        SIK SIK YAŞANIYOR!

        28 Temmuz'da THY'ye ait iki uçak da kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne çarpıp geri dönme zorunda kalmıştı. Uçaklardan biri THY’nin İstanbul-Kilimanjero, diğeri ise İstanbul-Berlin seferini yapacaktı. Haziran ayında İstanbul-Bişkek seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağının motoruna, kalkışından kısa süre sonra kuş sürüsü girdi. Uçak Atatürk Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ