Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam “Bu stada sarı-kırmızı hiçbir şey giremez” sözleri üzerine aziz yıldırım'a özel passolig formülü geldi - İş-Yaşam Haberleri

        FB Başkanı Aziz Yıldırım’ın Passolig’deki sarı kırmızı tonlu Mastercard logosunu kastederek “Bu stada sarı-kırmızı hiçbir şey giremez” sözleri üzerine Mastercard’dan açıklama var...

        Önümüzdeki sezondan itibaren 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine' dair Kanun uyarınca 'Passolig' yani e-bilet uygulaması başlıyor. Yeni sezonla birlikte maça girmek isteyen taraftarların Passolig Kart alması zorunlu… Hedef, elektronik biletlerin Passolig’e yüklenmesiyle birlikte maçlara çok daha hızlı şekilde, kuyruklarda beklemeden girmek… Passolig Kart, maç bileti, banka ve kredi kartı, kulüp taraftar kartı ve anlaşmalı şehirlerde ulaşım kartı olarak kullanılması amaçlandı. Bu kapsamda maç biletleri ‘sadece Passolig kartla’ satın alınabilecek. Bunun dışındaki nakit dahil hiçbir ödeme aracıyla artık maç bileti satın almak mümkün olmayacak.

        O ZAMAN MAESTROCARD'I KULLANIN

        Akşam gazetesinin haberine göre, Süper ligin başlamasına 1 aydan az zaman kala Fenerbahçe cephesinde ‘Passolig’ bilmecesi sürüyor. Son bilgilere göre, maçların oynanmasına sayılı günler olmasına rağmen, Fenerbahçe’de bir tane bile Passolig kartı satılmadı. Mastercard’ın logosu sarı-kırmızı renkte birbirine geçmiş iki daireden oluşuyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ise Fenerbahçe yönetimindeki paydaşlarına bu renklere ithafen ‘Bu stada sarı-kırmızı hiçbir şey giremez’ dediği belirtiliyor. Mastercard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney ise “Mastercard ile TAV Havalimanları'nın TAV Comfort Lounge’larda indirim başlatacak yeni işbirliği için İzmir'deki toplantısında konuştu ve "Rengimizi değiştiremeyiz. Ancak Maestrocard'larımızda logomuz mavi-kırmızı onu kullanabilirler" dedi ve ekledi: “Ama böyle bir hassasiyet varsa Maestrocard'ın renkleri kırmızı mavi. Bunu tercih edebilme hakları var..."

        HASSASİYETİNİ İLETTİ

        Aktifbank yetkilileri ise, "Fenerbahçe, bu konudaki hassasiyetini bize belirtti. Biz de kendilerine Maestrocard ve Visa'nın kartları üzerinden bir tanıtım yaptık" açıklamasını yaptı..

        SİMİT SARAYI DA FENERBAHÇE İÇİN RENK DEĞİŞTİRDİ

        Burger King ve Simit Sarayı gibi logosunda kırmızı rengin hakim olduğu markaların renklerini mavi yaparak Şükrü Saraçoğlu stadında yer almasının ardından Passolig kartta renk tartışması yaşanıyor. Güney, Aktifbank ile yapılan anlaşma çerçevesinde kartı almak isteyenler için banka kartı ve kredi kartı seçeneklerinin bulunduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ