Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler İnternet arama motoru Google ve kitabevi Barnes&Noble, ortak rakipleri Amazon’a karşı ittifak yapma kararı aldı. - İş-Yaşam Haberleri

        İnternet arama motoru Google ve kitabevi Barnes&Noble, ortak rakipleri Amazon’a karşı ittifak yapma kararı aldı. Google ve Barnes&Noble online kitap satışında Amazon'u yakalamayı hedefliyor.

        İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre Google’ın geçen sene kurduğu posta servisi Google Shopping Express, Barnes&Noble’a ait ürünlerin dağıtımını üstlenecek. Amazon gibi kitap satışı yapan Barnes&Noble, ilk etapta ABD’nin sayılı şehirlerini kapsayacak bu yeni online satış strateji sayesinde sektördeki en büyük rakibi ile arasındaki farkı kapatmayı hedefliyor.

        Amazon’la baş edemeyen ve son 5 senede 63 mağazasını kapatarak küçülme yoluna giden Barnes&Noble, Google’ın yardımıyla online satışlarını arttırmayı ve bu sayede zararını telafi etmeyi amaçlıyor. İki şirket arasında yapılan bu anlaşmanın online satışların artırılması için yapıldığını vurgulayan Barnes&Noble’ın CEO’su Michael P. Huseby, bu projeyi bir test olarak tanımladı.

        Sadece ABD’nin belirli bölegelerindeki kullanıcıların yararlanabileceği bu uygulamanın başarıya ulaşıp, Amazon’un piyasadaki hakimiyetini tehdit edip etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ