Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sağanak yağış ve elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar Atatürk Havalimanı'na iniş yapamıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Gökhan ARTAN / AHT

        Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için beklenen sağanak yağışın yarım saat içinde etkisini göstereceğini bildirirken İstanbul'da 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlara pilotlar yakalanmak istemedikleri için Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. Atatürk Havalimanına inecek uçaklarda gecikmeler yaşandı.

        GECİKMELER YAŞANIYOR!

        Elektrik yüklü şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen "kümülonimbus" bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı.Atatürk Havalimanı'na inecek uçaklar özellikle Marmara Denizi üzerinde havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi. 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlardan dolayı inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

        TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU!

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tüm uçuşlar, öğleden sonra sağanak yağış ve fırtına nedeniyle durduruldu. Saat 17:00 itibariyle uçuşların normale döndüğü bildirildi. Sabiha Gökçen'de ise iniş ve kalkışlar kontröllü olarak devam ettirildi.

        THY, 64 UÇUŞUNU İPTAL ETTİ

        THY, İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle karşılıklı olarak 64 seferi iptal etti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle, THY'nin iç hatlarda İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya dışındaki tüm seferleri iptal edildi. Dış hatlarda ise iptal edilen sefer yok. Hava şartlarının normale dönmesi durumunda seferlerin yapılmaya başlanacağı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ