Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Rusya Başbakan Yardımcısı Gennadi Onişenko, ülkelerine ithalatı yasaklanan ürünler arasında Coca-Cola ve Pepsi’nin dahil edilmemesinden dolayı üzgün olduğunu söyledi. - İş-Yaşam Haberleri

        Rusya Başbakan Yardımcısı Gennadi Onişenko, ülkelerine ithalatı yasaklanan ürünler arasında Coca-Cola ve Pepsi’nin dahil edilmemesinden dolayı üzgün olduğunu söyledi.

        ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’ya uyguladıkları yaptırımlara sert karşılık veren Moskova et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri ile yaş meyve ve sebzenin ithalatını yasakladı. 7 Ağustos itibari ile yürürlüğe giren ambargo herhangi bir gelişme sağlanamazsa en az 1 yıl sürecek. Konuyla ilgili basına açıklamalarda bulunan Gennadi Onişenko, yasaklarla ilgili bir üzüntüsünün olduğunu söyledi. Onişenko, "ABD ile ilgili duyduğum üzüntü, yaptırım listesine gerçek kimyasal silahın dahil edilmeyişi.

        Yani Coca-Cola ve Pepsi." ifadesine yer verdi. Onişenko, yaptırım nedeniyle ABD ve AB üyesi ülkeleri ciddi kayıplar yaşayacağını belirtti. Değerlendirmelere göre Rusya’nın yaptırımı kararı ABD ve AB ülkelerine 12 milyon Euro’ya (16 milyon dolar) mal olacak. Yaptırım savaşının uzun sürmesi durumunda AB ülkeleri ve Rusya’nın dolaylı kayıplarla birlikte 100’er milyar dolar zarar göreceği öngörülmüştü. Rusya’nın alımlarının gerilemesi AB’de 1 milyon civarında işsize de neden olacağı ifade ediliyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ