Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Makine sektöründe, 2014 yılı Ocak-Haziran verilerine göre ithalatı karşılama oranı önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16’lık bir artışla yüzde 52,3’e yükseldi. - İş-Yaşam Haberleri

        Makine sektöründe, 2014 yılı Ocak-Haziran verilerine göre ithalatı karşılama oranı önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16’lık bir artışla yüzde 52,3’e yükseldi.

        Makine ihracatındaki artışın istikrarlı bir şekilde devam edeceğine değinen Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran “ Makine sektörünün, 2014 yılı Ocak-Temmuz verilerine göre toplam makine ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 8,5 artarak 8,7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Makine sektörünün ihracattaki istikrarlı artışı devam edecek” dedi. Ekonomide yaşanan bütün gelişmelere rağmen sektörün ihracatındaki artışın arttığına vurgu yapan Dalgakıran, 2013 yılı Ocak-Haziran döneminde yüzde 45,2 olan ihracatın ithalatı karşılama oranının artarak 2014 yılının aynı döneminde yüzde 52,3’e ulaştığını söyledi.

        "HAK ETTİĞİ YERİ BULACAK"

        Türk Makinesinin dünya sıralamasında hak ettiği yeri alacağına değinen Dalgakıran “Makine Tanıtım Grubu faaliyetleri kapsamında hedef ülke olarak belirlenmiş olan ve yoğun lobi faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ülkelerden geri dönüşüm almaktayız. Örneğin, ülkemizin makine ihracatında yüzde 16’lık bir paya sahip olan Almanya’ya yapılan ihracatta 2014 yılı Ocak-Haziran döneminde yüzde 13,8 oranında artış sağlanmıştır. En fazla makine ihracatı gerçekleştirilen ülke sıralamasında ikinci sırada yer alan Amerika’ya ihracatta yüzde 27,9, üçüncü sırada yer alan İngiltere’ye ihracatta ise yüzde 1,7’lik artış yaşanmıştır. İlk üç ülkenin yanı sıra en çok ihracat gerçekleştirilen ülkelerden Fransa, İtalya, İran ve İspanya’ya yapılan ihracatımızda da artış var” diye konuştu. Önemli makine ithalatçıları içerisinde gerilemelerin de yaşandığını belirten Dalgakıran, Rusya’ya ihracatımızda yüzde 7,9, Irak’a ihracatımızda yüzde 10,2 ve Azerbaycan’a olan ihracatımızda ise yüzde 8,1 azalma yaşandığını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ