Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Zonguldak'taki göçük olan maden ocağında üretimin Bakanlık müfettişlerince 2013 Kasım ayında durdurulduğunu açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Zonguldak'taki göçük olan maden ocağında üretimin Bakanlık müfettişlerince 2013 Kasım ayında durdurulduğunu açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "Zonguldak'ta göçük meydana gelen özel maden ocağı Bakanlığımızca 2013 Kasım ayında yapılan teftişler sonucu üretim faaliyetleri durdurulan bir iş yeridir. Müfettişler bu tarihte yaptıkları inceleme ve teftişlerde Havalandırma, merkezi izleme ve taşınabilir gaz ölçüm cihazlarına ilişkin eksiklikler tespit ederek üretimi durdurmuşlardır. İşletmeye de 14 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Bakanlık Müfettişleri, durdurmaya esas tespit edilen bu eksikliklerin tamamlanması için işletmeye Mayıs 2014 tarihine kadar süre vermişlerdir. Bu süre içinde Bakanlık müfettişleri, Mart 2014 tarihinde ilgili ocakta kontrol amaçlı tekrar incelemelerde bulunmuş ve işverenin durdurma kararına uymayarak üretime devam ettiği tespit edilmiş ve yine 11 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. İlgili ocak üretimi halen durdurulmuş bir ocaktır. Öte yandan, 9 işçimizin halen mahsur kaldığı göçüğün gece yarısı meydana geldiği ancak işletme yetkililerinin kurtarma ekiplerine haber vermediği de tespit edilmiştir. Müfettişlerimiz göçükle ilgili incelemelerini de sürdürmektedir. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ