Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Skroutz Türkiye’de yatırım yaparak alve.com’u hayata geçirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa’da “Halkın Şampiyonu” Skroutz Türkiye’de zirveye oynuyor.

        Fiyat ve ürün karşılaştırma tüm dünyada e-ticaretin yapısını değiştiriyor. Fiyat performans karşılaştırması yapan bilinçli tüketicilerin artışıyla öne çıkan fiyat karşılaştırma sitelerine ilgi her geçen gün artıyor. Haftada yaklaşık 20 saatini internette geçiren Türkiye bu değişimin en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Yunanistan’ın en büyük fiyat ve ürün karşılaştırma motoru Skroutz Türkiye’de yatırım yaparak alve.com’u hayata geçirdi.

        "TÜRK TÜKETİCİLERİN TASARRUF BİLİNCİ ÇOK ETKİLEYCİ"

        Skroutz geçtiğimiz günlerde 34 ülkeden toplam 17 bin civarında şirketin katılımıyla düzenlenen Avrupa İş Dünyası Ödülleri’nde halkın şampiyonu seçildi. Skroutz Türkiye pazarına 2013 yılında alve.com adıyla giriş yaptı. Alve.com Türkiye Ülke Müdürü Sarantis Katsikis “Türkiye hızla büyüyen ve yüksek potansiyel vaat eden bir pazar. Avrupa’daki büyüme stratejimizin ilk ayağının Türkiye olmasına karar verdik. Kültürlerimiz arasındaki yakınlık bizim için çok önemliydi. Geride bıraktığımız bir yılda ne kadar doğru bir adım attığımızın en önemli kanıtı oldu” dedi.

        "GELECEK MOBİL ALIŞVERİŞTE"

        1 yılda 250’yi aşkın mağaza, 500’den fazla kategori 2,5 milyondan fazla ürüne ev sahipliği yapan alve.com’un hızla büyüdüğünü ifade eden Katsikis Türkiye’de tasarruf ve bilinçli tüketime olan yönelişten çok etkilendiğini ifade etti.

        E-ticaretin geleceğinin mobil cihazlarda olduğunun altını çizen Katsikis, alve.com olarak bu değişimi tüm süreçlerine penetre ettiklerini söylüyor: “Yapılan araştırmalar akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 92’sinin ürün araştırması yapmak için cihazlarını kullanıyor. Bu kullanıcıların yüzde 43’lük bir bölümü de mobil alışveriş yapıyor. Biz de kendimizi bu devinime adapte ediyoruz. Önemli olan kullanıcıyı caydırmamak. Bunun içinde duyarlı, yalın ve eğlenceli bir tasarım dili gerekiyor. Özellikle kadın tüketiciler mobil alışverişlerinde tasarımın kararlarını birebir etkilediklerini ifade ediyor. Türkiye’nin IOS ve android uygulamalarını en çok indiren 10 ülkeden biri olduğunu düşünürsek ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha görebiliriz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ