Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Jet Airways co-pilotu tablet ile meşgulken, uçak az daha yere çakılıyordu. - İş-Yaşam Haberleri

        Jet Airways co-pilotu tablet ile meşgulken, uçak az daha yere çakılıyordu.

        Geçen hafta Jet Airways 777, 280 yolcu ile Brüksel - Mumbai arasında sefer yapıyordu. Uçuşu kontrol eden co-pilot ve kaptan uzun uçuşlar için izin verilen kontrollü dinlenme haklarını kullandı.

        İddiaya göre co-pilot Türkiye üzerinde kalabalık hava sahasındayken iPad’ı ile meşgul olmaya başladı ve irtifa kaybeden uçağın 5000 Fit indiğini fark edemedi. Ukrayna ve Irak üzerinde tehlikeli hava sahası nedeniyle, havadaki çarpışmaları önlemek amacıyla tedbirleri artıran hava trafik kontrolörleri mürettebatı uyardı ve iniş düzgün bir şekilde gerçekleşti.

        Uçak Mumbai’ye güvenli bir şekilde indi. Ancak pilotlar, Sivil Havacılık veya Hindistan Genel Müdürlüğü’ne konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapmadı. Ajans haberdar olduğu olay ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma bitene kadar her iki pilotun da pilotluğu askıya alındı. Araştırmacılar, kaptan pilot uyurken co-pilotun tabletiyle Candy Crush oynadığı şüphesi üzerinde yoğunlaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ