Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İnternet üzerinden e-vize alıp Dalaman'a, Bodrum'a uçan yabancılar, bu uygulamanın kapıda kabul edilememesi nedeniyle Türkiye'ye giriş yapamıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Dışişleri Bakanlığı'nın başlattığı yabancılar için e-vize uygulaması yaz sezonunda turistleri mağdur etti. İnternet üzerinden e-vize alıp Dalaman'a, Bodrum'a uçan yabancılar, bu uygulamanın kapıda kabul edilememesi nedeniyle Türkiye'ye giriş yapamıyor. Uygulama sadece İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen ile Ankara Esenboğa Havalimanları'nda geçerli.

        İnternet üzerinden alınabilen e-vize, Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Nisan'da başlatıldı. İşlemlerin hızlandırılması amacıyla yapılan uygulamada, Türkiye'nin vize uyguladığı ülke vatandaşları internet üzerinden vize alması sağlandı. Hem konsolosluklardaki hem de girişte yoğunluğu azaltacak düzenleme ilk olarak İstanbul ve Ankara'daki havalimanlarında pilot olarak başlatıldı.

        Ancak yaz sezonu başlarken yurtdışından yoğun uçuşların yapıldığı Milas-Bodrum, Dalaman Havalimanları'nda ise bu uygulamaya geçilemedi. E-vize alan çok sayıda yolcu, turizm bölgelerine uçtuktan sonra pasaport girişinde e-vize uygulaması hazır olmadığı için geri çevrilmeye başlandı.

        Havayollarında ‘deporte' olarak adlandırılan bu durumda yolcular geldikleri uçaklarla ülkelerine geri döndürülmeye başlandı. Tur operatörleri, bu durumun hem Türkiye'nin imajı hem de turizm açısından olumsuz bir durum oluşturduğunu belirterek, "E-vize başlayınca sevinmiştik. Ancak pilot uygulamanın sadece İstanbul ve Ankara ile kısıtlandırılması, milyonlarca turistin geldiği diğer noktalara açılmaması bizleri mağdur ediyor. Turlar Türkiye'ye gelmeden önce bu konuda uyarıda bulunuyoruz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ