Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), ABD'li fast food devi McDonald's'ın, başkent Moskova’da faaliyet gösteren 4 adet şubesini geçici olarak kapattığını duyurdu - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa ve ABD ile Rusya arasında başlayan soğuk savaş, dünyanın en büyük fast food zincirlerinden Mc Donald's'ı da köşeye sıkıştırdı. Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), ABD'li fast food devi McDonald's'ın, başkent Moskova’da faaliyet gösteren 4 adet şubesini geçici olarak kapattığını duyurdu. Rosselhoznadzor, kapatmaya gerekçe olarak söz konusu şubelerde sağlığı koruma yasasını ihlal eden birden fazla durum tespit ettiklerini açıkladı. Kapatılan restoranlar Svabodny proskekt 356, prospekt Mira 97, Manejnaya Ploşad 1 ve Bronnaya ulitsa 29'da bulunuyor.

        Ukrayna krizinin ardından ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler, Rusya'ya yaptırım kararı almıştı. Moskova da, Batılı ülkelerden gıda alımını yasaklayarak karşılık vermişti. Rusya’daki çalışmalarına devam edeceklerini açıklayan McDonald’s, yöneltilen suçlamaları inceleyecekleri ve gerekli önlemleri alarak restoranlarının bir an önce faaliyete başlaması için çalışacaklarını belirtti. Rusya’da, ilk McDonald’s, Sovyetler Birliği dağılmadan önce 31 Ocak 1990’da Moskova’da açılmıştı. 1993’da Moskova’da ikinci restoran ve 1996’da da St. Petersburg’da McDonald’s açıldı. Şu an ülke genelinde 200’ün üzerinde restoran günlük 600 bin müşteriye hizmet veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ