Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam McDonald's'a Rusya şoku büyüyor. Geçtiğimiz günlerde Rus Ziraat Bakanlığı Rospotrebnadzor tarafından Moskova'da kapatılan 4 McDonald' restoranının ın ardından bu sayının artabileceği iddia ediliyor. - İş-Yaşam Haberleri

        EKONOMİ SEVİSİ

        McDonald's'a Rusya şoku büyüyor. Geçtiğimiz günlerde Rus Ziraat Bakanlığı Rospotrebnadzor tarafından Moskova'da kapatılan 4 McDonald' restoranının ın ardından bu sayının artabileceği iddia ediliyor. Rus medyasına göre yetkililer, McDonald's'ın Rusya'daki tüm şubelerine karşı bir soruşturma hazırlığı içinde. Bazı kaynaklar Moskova'nın dışında Kirov eyaletinden Voronej eyaletine ve Urallara kadar geniş çaplı bir soruştuma beklendiğini bildirdi.

        TATARİSTAN'DA DA SORUŞTURMA

        Moskova ve St. Petersburg dışında en fazla McDonald's restorantı bulunan Tataristan'dan bir yetkili, bölgedeki 17 şube için denetimlere başladıklarını ifade etti. Yetkili "Amacımız direkt olarak kapatma cezası vermek değil ama bazı restoranlarda kurar ihlalleri tespit ettik ve cezası neyse onu uygulayacağız" dedi.

        KAPANAN RESTORAN SAYISI ARTACAK

        Ağustos ayı boyunca Moskova'daki McDonald's şubelerini denetleyen Rospotrebnadzor, başkentte aralarında Rusya'daki en eski McDonald's'ın da bulunduğu 4 şubeyi kapatmıştı. Gerekçe olarak restoranlarda hijyen kurallarının ihlali olarak gösterilmişti. Ayrıca soruşturulan 31 üründen 9'unda kurallara uyulmadığı açıklanmıştı. McDonald's konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı. Bazı uzmanlar bu kapatılmaların hijyen amaçlı değil, Rusya'nın batı yaptırımlarına bir misillemesi olarak değerlendirdi. Uzmanlar soruşturmanın tüm ülkeye yayılmasıyla kapanacak restoran sayısının artacağını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ