Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Türkiye’nin en eski İlaç şirketlerinden Münir Şahin, SBK Holding bünyesine katıldı - İş-Yaşam Haberleri

        SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın Habertürk’e yaptığı açıklamaya göre

        Türkiye’nin en eski İlaç şirketlerinden Münir Şahin’i SBK Holding Bünyesine kattığını açıkladı.

        Korkmaz şöyle dedi:

        "1929 yılında Ecz. Münir Şahin tarafından İstanbul'da kurulan Münir Şahin İlaç Sanayi 2006 tarihinde Avusturya asıllı, Lüksemburg merkezli Ivory isimli Fon firması tarafında 55 milyon Euro’ya satın alınmış.

        SBK Holding olarak bizde finansal olarak zor durumda olan bu firmayı geçen hafta grubumuzun bünyesine kattık. Ayrıca Fon’un elinde bulunan diğer şirketlerle de holdingin ilgilendiği belirtildi. Münir Şahin Türkiye de ilaç üretiminde Katı, Likit ve Yarı Likit formalarda gerçekleştirilmekte. Fabrikanın yıllık kapasitesi 45 milyon kutu. Şu an %30 kapasite kullanımı var, Fabrika içerisi 2 yıl içinde bu rakamı %60’a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

        Sezgin Baran Korkmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü:

        "Kapasite artışını da iki aksiyonla sağlamayı hedefliyoruz.

        1- Ürün grubumuzu faaliyet alanımız içerisinde genişleteceğiz. Önümüzdeki aylarda 2 ürünümüzün (ağrı kesici, boğaz antiseptiği) lansmanı yapılacak ve 9 ürün de ruhsatlandırma aşamasında.

        2- Fason üretime ağırlık vereceğiz.

        İK açısından da bir değerlendirme prosesi başlattık. Beyaz yaka ve mavi yaka eksik kadrolar tamamlanacak ayrıca gerekli birimlerde kadro güçlendirilmesi niteliksel ve adetsel olarak yapılacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ