Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Vodafone, 4G'li ilk yerli telefon "Vodafone Smart 4 Power"ı tanıttı - İş-Yaşam Haberleri

        Vodafone, kendi markasıyla Türkiye'de üretilen 4G özellikli akıllı telefonu satışa çıkardığını duyurdu.

        4G'li ilk yerli telefon "Vodafone Smart 4 Power", Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla yapıldı.

        Toplantıda paylaşılan bilgilere göre Vodafone Smart 4 Power'ı bugün itibariyle satışa çıkaran şirket, mobil iletişimin son teknolojisini erişilebilir kılmayı hedefliyor. Vodafone Blade V'yi Aralık 2013'te üreten şirket, şimdi 4G özellikli Vodafone Smart 4 Power'ı Türkiye'de geliştirdi.

        Geçen hafta itibariyle banttan çıkan yerli üretim Vodafone Smart 4 Power, Long Term Evolution (LTE) özelliği, Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve 5 inç çoklu-dokunmatik (multitouch) ekranı ile fark yaratırken, 599 lira satış fiyatı ile tüketicilerle buluşuyor. Vodafone Smart 4 power'a Red Elite ve Red Elite Extra tarifesine sahip aboneler, 24 aylık sözleşmeyle Vodafone mağazalarına başvurarak ücretsiz sahip olabiliyor.

        Diğer yandan 4G uluslararası dolaşımı (roaming) müşterilerine sunan Vodafone Türkiye, Vodafone Smart 4 power ile mobil iletişimin en yüksek hız kapasitesini herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Böylelikle tüketiciler Vodafone Smart 4 power ile İtalya, İspanya, Yunanistan, Romanya, Portekiz, İngiltere, Yeni Zelanda ve Hollanda'ya yapacakları ziyaretlerde 4G teknolojisinin olanaklarından faydalanırken, tarifelerinin tamamını Türkiye'deymiş gibi kullanabilecek.

        Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Vodafone Smart 4 Power'ı söz verdikleri gibi, 2014 içinde tüketicilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        Öğüt, Vodafone Smart 4 power'ı teknolojik avantajlarına göre son derece uygun bir fiyatla sunarak, abonelerin dijital çağa uyum sağlamalarını kolaylaştırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

        "4G destekli bir telefonu üretmek tek başına yeterli değil, abonelerin bu hizmeti deneyimleyebilmesi de gerekiyor. Vodafone Türkiye olarak sunduğumuz 4G roaming avantajı ile abonelerimiz bugün 8 ülkede 4G teknolojisinin olanaklarından faydalanırken, tarifelerinin tamamını tıpkı Türkiye'deymiş gibi özgürce kullanabiliyorlar. Bundan böyle, yurtıdışına çıkan müşterilerimiz 4G'nin hızını, Vodafone Smart 4 power ile de deneyimleyebilecek."

        Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ise cihazın her kesimden bireyin akıllı telefon sahibi olmasında önemli bir rol oynayacağını ifade ederek, şunları anlattı:

        "Vodafone Türkiye olarak, Vodafone markasıyla satışa sunduğumuz akıllı cihazların ve diğer ürünlerin her zaman global kalite anlayışımız çerçevesine uygun özelliklere sahip olmasını şart koşuyoruz. Bugüne kadar 'herkes akıllı telefon sahibi olsun' diyerek çıktığımız bu yolda Türkiye'de ilk operatör markalı telefon ve tableti sunduk, yerli üretimin akıllı telefonda bir seçenek olmasını sağladık. Bugün de yine 'herkes son teknolojiye ulaşsın' diyerek Türkiye'nin 4G özellikli ilk yerli üretim akıllı telefonu Vodafone Smart 4 power'ı tüketicilerimize avantajlı fiyat ile sunuyoruz. 599 liralık fiyatı ile Vodafone Smart 4 power'ın, ülkemizde satılan 4G özellikli ilk 10 marka içinde en uygun fiyata sahip akıllı telefon olduğunu görmekten memnuniyet duyduk."

        Vodafone Smart 4 Power'ın en dikkat çekici teknik özelliğinin, 3000 mAh batarya ömrü ile, eşdeğer rakip ürünlere göre yüzde 30 daha fazla pil ömrü sunarak kullanıcıya daha fazla kullanım süresi sağlaması olduğunu dile getiren Buruk, şöyle devam etti:

        "Vodafone Smart 4 power, hem 43,2 Mbps'ye varan çift taşıyıcılı internet teknolojisini, hem de 150 Mbps'yi bulan 4G teknolojisini (LTE CAT 4) destekliyor. Vodafone Smart 4 power'ın kullanımı kolaylaştıran destek arayüzü yanında hayatı kolaylaştıran Vodafone uygulamaları tek bir klasör altında ana ekranda sunuluyor. Cihazımızın tasarımında Vodafone Self Servis, Avantaj Cepte, Akut, Cep Cüzdan, Mobil TV, Çiftçi Kılavuzu, Cep Sağlık gibi Vodafone'a özel uygulamalar bulunuyor. 4G mobil iletişim teknolojisi için hazırlanan Türkiye'de, bu teknolojiyi destekleyen bir akıllı telefonu son derece uygun fiyata sunarak, ülkemizde hem akıllı telefon penetrasyonunun yükselmesine, hem de 4G'ye hazırlık sürecine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ