Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Sümer Holding AŞ Genel Müdürlüğü, Sümerbank, SEKA, Merinos gibi tescilli markaları satışa çıkardı - İş-Yaşam Haberleri

        Sümer Holding AŞ Genel Müdürlüğü, Sümerbank, SEKA, Merinos gibi tescilli markaları satışa çıkardı.

        Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen Merinos, Bursa Merinos, Career, Azot Sanayii, TÜGSAŞ, SEKA, TURBAN, Sümer Halı, Sümerbank ve Hereke markaları satış yöntemi ve pazarlık usulü ile satılacak. İhalede, her marka için geçici teminat bedeli 50 bin lira olarak belirlendi.

        Teklifler, şartnamede belirtilen hususlar dikkate alınarak en geç 14 Ekim saat 16.00'a kadar Sümer Holding AŞ Genel Müdürlüğüne ulaştırılacak. Holding, teklif verme süresini uzatabilecek.

        Sümerbank, ülkenin sanayileşmesini sağlamak, temel sanayi dallarında kurumlar oluşturmak, halkın gereksinimlerini karşılamak, ülkenin her bölgesinde yöre insanına istihdam yaratmak için "Sanayide Devlet" sloganı ile 11 Temmuz 1933'te kuruldu. Aynı yıl bankaya Atatürk tarafından Sümerbank ismi verild

        Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Özelleştirilmesi Hakkında Kanun çerçevesinde, 11 Eylül 1987 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Sümerbank'ın özelleştirilmesine karar verilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ