Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Geçtiğimiz günlerde Borsa İstanbul'un Galatasaray ve Trabzonspor'un mayıs 2016'ya kadar olan mali tablolarını uyarmasının ardından Galatasaray Spor Kulübü A.Ş.'den bir açıklama geldi - İş-Yaşam Haberleri

        EKONOMİ SERVİSİ/HABERTURK.COM

        Geçtiğimiz günlerde Borsa İstanbul'un Galatasaray ve Trabzonspor'un mayıs 2016'ya kadar olan mali tablolarını uyarmasının ardından Galatasaray Sportif A.Ş'den bir açıklama geldi. Galatasaray, KAP'a yaptığı açıklamada mali durumu düzeltmek için yoğun çalışma içinde olduklarını, çeşitli etkinlik ve turnelerle gelir sağlayıp marka bilinirliğini arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Kulüp, yakın zamanda biten forma sponsorluğunun, belirgin bir seviyede artacak şekilde yenilenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca alt yapıya yapılan yatırımlara dikkat çeken Galatasaray Sportif A.Ş, diğer takımlara futbolcu yetiştiren örnek bir kulüp olma yolunda hızla ilerlenildiğinin altı çizildi.

        EZELİ RAKİPLER ŞİKAYET EDİLDİ

        Öte yandan mali yapısında 55 milyon liralık bir düzelme olduğunu belirten kulüp, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın özkaynaklarında azalma olduğuna vurgu yaptı. İşte Galatasaray Sportif A.Ş'nin o açıklaması:

        "Şirketimiz bir yandan mali ve operasyonel açılardan daha iyiye ulaşma çabalarını kararlılıkla sürdürürken, diğer yandan şirketimiz dünyanın en büyük ilk 20 futbol kulübü arasındaki yerini koruyarak ülkemizin dünyada gurur vesilesi olmaya devam etmektedir. Şirketimiz, faaliyet göstermekte olduğumuz futbol sektöründeki diğer şirketlere göre her türlü objektif gösterge açısından en sağlam mali yapıya sahipken, ilgili yazınızda ifade edilen uyarıların sektördeki şirketler arasında ayırımcılık yapıldığını düşündürecek şekilde selektif olarak yapılması son derece düşündürücüdür.

        Nitekim son yıllık mali tablolara bakıldığında şirketimizin özkaynakları bir önceki yıla göre 55 milyon TL artışla negatif 15,5 milyon TL’ye erişirken , aynı sektörde faaliyet gösteren Fenerbahçe Futbol Yatırımları A.Ş.’nin özkaynakları aynı dönemde 363 milyon TL azalarak negatif 240,5 milyon TL , Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş.’nin özkaynakları ise 144,2 milyon TL azalarak negatif 364,1 milyon TL’ye ulaşmıştır."

        İŞTE 3 KULÜBÜN MALİ TABLOSU

        Açıklamada 3 kulübün mali durumuna dikkat çekmek aracılığıyla bir de tablo yayımlandı:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ