Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler McDonald’s, Ağustos ayını iyi geçirmedi. Şirketin satışları yeni açılan mağazalarında yüzde 3,7 düştü - İş-Yaşam Haberleri

        McDonald’s, Ağustos ayını iyi geçirmedi. Şirketin satışları yeni açılan mağazalarında yüzde 3,7 düştü. Bu satışlar şirketin genel satış trendi için kritik önem taşıyor ve yüzde 3,7’lik düşüş 2003 yılı baharından bu yana en kötü performans olarak kabul ediliyor. Şirketin küresel satışlarının düşmesinde çoğunlukla Asya Pasifik, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki satışların azalması etki etti. Bu bölgelerde açılan yeni mağazalarda satışlar yüzde 14,5 oranında azaldı.

        ABD’DE DE SIKINTI YAŞIYOR

        McDonald’s, memleketi ABD’de de sıkıntılı günler yaşıyor. McDonald’s’ın ABD’de yeni açılan mağazalarındaki satışlar Ağustos’ta yüzde 2,8 azaldı. ABD ekonomisindeki iyileşmenin yavaş kalması nedeniyle, vatandaşların evlerinde yemek yemeye devam etmesi ülkedeki satışların azalmasına neden oluyor. Dışarda yemek yemeye gücü olan kesimin ise Chipotle ve Shake Shack gibi kaliteden ödün vermediklerini her fırsatta açıklayan fast-food zincirlerini tercih eder hale geldiği ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ