Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği (ASMÜD) Başkanı Ayberk Özcan, Türkiye'nin geçen yıl 46 milyon tonluk asfalt üretimi ile Almanya'yı da geride bırakarak Avrupa'da liderliğe yükseldiğini belirtti - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği (ASMÜD) Başkanı Ayberk Özcan, Türkiye'nin geçen yıl 46 milyon tonluk asfalt üretimi ile Almanya'yı da geride bırakarak Avrupa'da liderliğe yükseldiğini belirtti.

        Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, asfalt üretiminde 2012'de Almanya'dan sonra Avrupa'da ikinci sırada yer alan Türkiye'nin, başkanlığını yaptığı Avrupa Asfalt Üstyapı Birliği (EAPA) verilerine göre geçen yıl birinci sıraya yükseldiğini bildirdi.

        Türkiye'nin geçen yıl 46 milyon ton asfalt üreterek rekor kırdığını ifade eden Özcan, Türkiye'yi, yıllık 41 milyon ton asfalt üretimiyle Almanya, 35,4 milyon ton asfalt üretimiyle Fransa, 22,3 milyon ton asfalt üretimiyle İtalya, 19,2 milyon ton asfalt üretimiyle İngiltere ve 18,2 milyon ton asfalt üretimiyle Polonya'nın izlediğini kaydetti.

        ASMÜD ve EAPA Başkanı Ayberk Özcan, 2013'te üretilen asfaltın 24,4 milyon tonunu Karayolları Genel Müdürlüğünün, 21,1 milyon tonu asfaltı belediyelerin, 0,7 milyon tonunu da il özel idarelerinin kullandığını belirtti. EAPA'ya üye çok sayıda Avrupa ülkesi bulunduğunu vurgulayan Özcan, şöyle devam etti:

        "Bu ülkeler dünya asfalt endüstrisine yön veren ülkelerdir. Türkiye'nin tüm ülkeleri geride bırakarak asfalt üretiminde birinci sıraya yükselmesi büyük başarıdır. Elde ettiğimiz bu başarı, ülkemizin asfalt endüstrisinde dünyada artık söz sahibi olduğunun da göstergesidir. Büyük bir deneyim ve donanıma sahip olan ve yüksek asfalt üretimi kapasitesi ile yurt dışına açılan asfalt sektörü ülke ekonomisinin büyümesine de önemli katkılar sağlamaktadır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ