Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Dünyaca ünlü danışmanlık firmalarından The Boston Consulting Group (BCG) tarafından yayımlanan 'Global Challengers - Yükselen Küresel Yıldızlar 2014' raporu açıklandı. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerden gelen ve 'küresel liderl - İş-Yaşam Haberleri

        EKONOMİ SERVİSİ

        Dünyaca ünlü danışmanlık firmalarından The Boston Consulting Group (BCG) tarafından yayımlanan 'Global Challengers - Yükselen Küresel Yıldızlar 2014' raporu açıklandı. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerden gelen ve 'küresel liderliğe' oynayan 100 büyük firma listesinde 4 Türk şirketi de yer aldı. ‘2014 Yükselen Küresel Yıldızlar’ çalışmasının sonuçlarına göre Koç Holding, Sabancı Holding, Türk Hava Yolları ve Yıldız Holding, dünyadaki yükselmekte olan ilk 100 şirket arasına girdi. Listedeki şirketlerin üçte ikisinin Çinli ve Hindistanlı şirketlerin oluşturması dikkat çekerken Türkiye, listeye ilk defa 4 şirketle dahil oldu.

        Araştırmada gelişmekte olan ülkelere ait 13 şirketin de artık küresel güç haline geldiği bildirildi. Emirates, Lenovo, Saudi Aramco, Tata, Huawei gibi küresel güç haline gelmiş dev şirketler listesinde Türkiye'de bir kuruluş bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ