Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceğini söyledi - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Artık hedefimiz; Allah'ın izniyle 2023'te dünyanın ilk on ekonomisinden biri, Avrupa'nın ilk üç ekonomisinden biri olmuş, milli gelirini 25 bin dolar seviyesine çıkarmış hatta daha da ilerisine geçerek toplam milli gelirini 2 trilyon doların ilerisine geçirmiş, ihracatını 150 milyar dolardan 500 milyar doların ilerisine geçirmiş bir Türkiye" dedi.

        Çivril ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen "Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali"nin açılış töreninde konuşan Zeybekci, 11 Ağustos itibarıyla başlayan süreçte, "Bu konuyla ilgili Türkiye ne diyor?" denildiğini söyledi. Türkiye'nin milli gelirini 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara, ihracatını 34 milyar dolardan 154 milyar dolara yükseltirken ve ülkeyi dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın da 6'ncı büyük ekonomisi haline getirirken hizmet destanları yazıldığını dile getiren Zeybekci, şöyle konuştu: "Türkiye'de yakın zamanda her alanda muhteşem şeyler yapıldı. Sağlık, ulaştırma, eğitim, sanayi, ihracat ve bilimde, her alanda büyük işler başardık. Şehirlerin en ücra köşelerine kadar bu hizmetleri yaymak için yola çıktık. Kaytaranlardan değiliz. Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesininde ilerisine götürmek ama bir an önce götürmek ama hemen götürmek için yolumuza devam ediyoruz. Çünkü çok zaman kaybettik. Türkiye çok zaman kaybetti. Türkiye hak ettiği yerde değil. Artık hedefimiz; Allah'ın izniyle 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri, Avrupa'nın ilk 3 ekonomisinden biri olmuş, milli gelirini 25 bin dolar seviyesine çıkarmış hatta daha da ilerisine geçerek toplam milli gelirini 2 trilyon doların ilerisine geçirmiş, ihracatını 150 milyar dolardan 500 milyar doların ilerisine geçirmiş bir Türkiye. Bu Türkiye'ye ulaşmak için bir olacağız, beraber olacağız, kardeşliğimizi ve birliğimizi daha güçlendireceğiz. Bir ve beraber olursak inanın önümüzde kimse duramaz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ