Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayiye nitelikli personel yetiştiren Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) meslek liselerinin sayısının 34'e çıktığını belirterek, önümüzdeki yıl bu sayıya 2 okul daha ekleneceğini bildirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Bakan Işık, yaptığı açıklamada, sanayicilerin birçok platformda nitelikli personel bulamadıklarından yakındıklarını hatırlattı. Hükümet olarak, bu sorunun çözümü için gereken adımları her noktada atmaya gayret ettiklerini anlatan Işık, OSB'lerde yer alan meslek liselerinin de bunun önemli bir örneği olduğunu vurguladı.

        Söz konusu okulların, sanayicilerin bu sorunlarına önemli bir çare olacağına dikkati çeken Işık, "Sanayiye nitelikli personel yetiştiren OSB meslek liselerinin sayısı 34'e çıktı. Önümüzdeki yıl bunlara 2 okul daha ekleyeceğiz. Daha ileriki yıllarda bu liseleri tüm OSB'lerimize yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

        Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Organize Sanayi Bölgelerinde Mesleki ve Teknik Eğitimin Güçlendirilmesi Protokolü" ile sanayi ile iç içe olan meslek liselerinin sayısının her geçen yıl arttığını anlatan Işık, söz konusu 34 lisede sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli gençlerin yetiştiğini kaydetti.

        'HEM ÖĞRENİM GÖRÜYOR HEM DE ÇALIŞIYORLAR'

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB'lerdeki meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin, aynı zamanda buralarda kendi alanlarına uygun firmalarda stajlarını da yapabildiğini bildirdi. Bu sayede öğrencilerin sektör tecrübesi elde ettiğini belirten Işık, geleceğin sanayicilerinin yetiştirildiği OSB meslek lisesi öğrencilerinin mezun olur olmaz istihdam imkanına kavuştuğunu ifade etti.

        Yeni meslek liselerinin yaygınlaştırılması çalışmalarını hızla devam ettiklerini aktaran Işık, "Buralarda eğitim ve öğretim gören yaklaşık 7 bin öğrencimiz var. Bu sayıyı artırmayı istiyoruz. Bunun için liselerin sayılarını artıracağız. Son olarak İstanbul İkitelli OSB içinde bulunan İOSB Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi ve Burdur-Bucak OSB'de yer alan Bucak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi inşaatları tamamlandı. Bu iki meslek lisesi de gelecek eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayacak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ