Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Liglerin başladığı 29 Ağustos’tan bu yana futbol kulübü hisselerine bakıldığında sadece Beşiktaş yatırımcısını sevindirdi. - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ / ÖZEL HABER

        Süper Toto Süper Lig’te ikinci hafta maçları tamamlanırken takımların performansları taraftarlarını pek mutlu etmişe benzemiyor. Hiçbir takım ilk iki hafta üstüste iki galibiyet alamazken borsada futbol kulübü hisselerine yatırım yapanların da yüzü pek gülmüyor. Liglerin başladığı 29 Ağustos’tan bu yana futbol kulübü hisselerine bakıldığında sadece Beşiktaş yatırımcısını sevindirdi.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYIN

        29 Ağustos’ta 2.30 TL’den kapanan Beşiktaş hisseleri son olarak 2.71 TL’den işlem görüyor. Yani sezonun başladığı tarihten bu yana Beşiktaş yatırımcısına yüzde 17.83’lük getiri sağlamış durumda.

        Borsadaki diğer kulüp hisselerinin sezon başından bu yana gösterdiği performans ise tam bir hayalkırıklığı. BIST 100 Endeksi’nin yüzde 2 gerilediği 29 Ağustos’tan bu yana en fazla gerileyen kulüp hissesi yüzde 2.62 ile yaptığı flaş transferlerle tüm dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor oldu.

        29 Ağustos’ta 35.45 TL’den kapanan Fenerbahçe hisseleri de yüzde 0.71’lik kayıpla 35.10 seviyelerinden işlem görüyor. Borsanın bir diğer futbol kulübü Galatasaray’ın hisseleri ise sezon başından bu yana yerinde saydı. 29 Ağustos’ta 22.70 TL’den kapanan Galatasaray hisselerinin son fiyatı 22.80 TL.

        DEĞERİ 100 MİLYON TL ARTTI

        Hisselerdeki artışın ardından Beşiktaş’ın piyasa değeri 29 Ağustos’tan bu yana 98.4 milyon TL artarak 650.4 milyon TL’ye tırmandı.

        Fenerbahçe 880 milyon TL ile piyasa değeri en yüksek futbol şirketi. Galatasaray’ın piyasa değeri 493.5 milyon TL, Trabzonspor’un piyasa değeri ise 111.5 milyon TL seviyesinde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ